Početna » Tribina ‘Kaži, biće ti lakše!’ o mentalnom zdravlju mladih

Tribina ‘Kaži, biće ti lakše!’ o mentalnom zdravlju mladih

od strane bukovac

Udruženje Prostor organizuje tribinu u oblasti mentalnog zdravlja mladih u Velikoj sali opštine Stari grad u Beogradu, 26. juna 2023. godine 18 do 20 časova.

Na tribini pod nazivom “Kaži, biće ti lakše!” biće reči o mentalnom zdravlju mladih i najčešćim izazovima sa kojima se mladi, kao i njihovi roditelji i članovi porodice suočavaju.

Novija istraživanja ukazala su na sve veću učestalost problema mentalnog zdravlja među svetskom populacijom, kao i našom (Cov2Soul, 2021, PIN, 2022). Posledice dvogodišnje Kovid-19 krize i nedavnih tragičnih događaja koji su se desili u našoj zemlji, jasno ukazuju na veliku potrebu za edukacijom građana, a posebno dece, mladih i porodica- na temu mentalnog zdravlja radi unapređenja brige o sopstvenom mentalnom zdravlju, kao i mentalnom zdravlju svojih bližnjih.

Mladi (adolescenti), uzrasta od 13 do 15 godina starosti predstavljaju jednu od najranjivijih kategorija u oblasti mentalnog zdravlja. Prema rezultatima istraživanja koje je KOMS sproveo 2021. godine, svaka treća mlada osoba (36% mladih) izveštava o tome da je pod visokim ili ekstremno visokim stresom (https://koms.rs/wp-content/uploads/2021/12/Istrazivanje-Zdravlje-mladih-.pdf).

banner

Stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja mladih Prof. Jelena Radosavljev Kirćanski, Institut za mentalno zdravlje i Fakultet za medije i komunikacije i Kl. asist. dr Danilo Pešić, Institut za mentalno zdravlje i Medicinski Fakultet Univerziteta u Beogradu govoriće o najčešćim izazovima sa kojima se deca i mladi, kao i članovi njihovih porodica i nastavnici suočavaju, navodeći konkretne primere iz prakse, kao i smernice kako prepoznati problem kod deteta, kako i kada reagovati.

Tribina je namenjena prevashodno roditeljima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima koji rade sa decom i mladima, ali i ostalim zainteresovanim profesionalcima u oblasti mentalnog zdravlja, budućim psiholozima, psihiterapeutima, prosvetnim radnicima, kao i svim zainteresovanim građanima i organizuje se u okviru projekta “Kaži, biće ti lakše!-program vršnjačke edukacije iz oblasti mentalnog zdravlja”, podržanog od strane GO Stari Grad.

Promo vizal: Udruženje Prostor

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti