Početna » Huawei gradi 100 inteligentnih kampusa

Huawei gradi 100 inteligentnih kampusa

od strane bukovac

Kompanija Huawei zajedno sa partnerima sarađuje na razvoju 100 inteligentnih kampusa širom sveta. Ova dinamična okruženja, pružaju proaktivne usluge i deluju kao održivi prostor zasnovan na senzorima i vezama koje pokreću digitalne tehnologije. Cilj ove inicijative je rešavanje ekonomskih i socijalnih zahteva regiona koji se razvijaju.

Huawei pametna rešenja uključuju perimetar i Internet of Things uređaje za upravljanje prostorom koji koristi veštačku inteligenciju i Big data. Na ovaj način se omogućava kontrola na daljinu, nadgledanje svih oblasti u realnom vremenu i rana upozorenja za potencijalne probleme, obezbeđujući neprekidne usluge. Inteligentni operativni centar zahvaljujući unapređenju tehnologije troši manje energije, štedi prostor za skladištenje podataka i obradu, ali i brže rešava probleme sa mrežom.

Ovi kampusi nalaziće se u Singapuru, Maleziji, na Tajlandu i Filipinima, u Indoneziji, Hong Kongu i mnogim drugim. Projekat je fokusiran na sve – komercijalne nekretnine, ali i univerzitetske, kancelarijske i bolničke centre.

5G i veštačka inteligencija menjaju industriju uglja 

banner

Saradnja kompanija Huawei i Šangsi, koja posluje u oblasti ekploatacije uglja, predstavlja revolucionarnu prekretnicu pametnih rudnih rešenja koje pokreću 5G i industrijski internet, značajno poboljšavajući efikasnost i bezbednost proizvodnje. Ovo partnerstvo je presedan tradicionalnog rudarenja i predstavlja modernizaciju čitavog procesa naprednim tehnologijama i povećanje zadovoljstva i bezbednosti zaposlenih. 

Korišćenje 5G rešenja i veštačke inteligencije je dovelo do unapređenja efikasnosti proizvodnje i operativne bezbednosti u rudnicima. Na ovaj način omogućeno je inteligentno praćenje, kontrola i upravljanje punog rudarskog ciklusa. Prilagođena modularna rešenja rezultirala su i smanjenjem radne snage u najopasnijim delovima procesa – prilikom iskopavanja uglja – i poboljšane bezbednosti. 

Više od 2.700 uređaja i opreme u rudniku je sad međusobno povezano koristeći objedinjene standarde podataka, a 170 miliona ih se strimuje svakog dana. Rudnik uglja Hongliulin ima 18 odsto manje radnika koji rade pod zemljom, dok je podzemna radna snaga u Sjaobaodandu smanjena za čak 42 odsto. 

Foto: Huawei

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti