Početna » Trajković debitovao pobedom: Radnički – Politehnika 2:1

Trajković debitovao pobedom: Radnički – Politehnika 2:1

od strane bukovac

Fudbaleri Radničkog započeli su pripreme na najbolji mogući način – pobedom. U prvom prijateljskom meču u Banskom izabranici Nikole Trajkovića bili su bolji od rumunske ekipe Politehnike i slavili rezultatom 2:1 (1:1). Radnički je nastupao bez “rovitih” Jamkama i Stojanovića, ali je ostatak ekipe uspešno realizovao taktičke zamsili novog trenera.

Prvu priliku na meču imala je Politehnika u 8. minutu, Jatoba je prošao odbranu Radničkog i pogodio okvir gola. Samo šest minuta kasnije Politehnika je povela i to sa bele tačke. Posle gužve u šesnaestercu, sudija je dosudio kazneni udarac, a Vasvari pogodio. Ekipa Radničkog delovala je stabilno i nakon primljenog gola, ali su protivnici, na momente i dalje bili za nijansu opasniji. Nova opasnost pred golom Radničkog viđena je u 26. minutu, ali je dobro intervenisao Rosić i loptu izbacio sa gol-linije. Četiri minuta kasnije fudbaleri Radničkog poravnali su rezultat. Škrbić je asistirao Belakoviću, koji pogađa za 1:1.

U nastavku meča prvu priliku imao je Radnički, šutirao je Petrov u 53. minutu, ali je i on pogodio okvir gola. Napadi Politehnike bili su posle toga učestaliji, ali su igrači Radničkog bili koncenrisani i nisu dopustili protivniku da ih iznenadi. Dobru šansu imala je Politehnika u 60. minutu, Dumitru je imao prazan gol ispred sebe, šutirao, a Vojnović dobro intevenisao. Deset minuta kasnije viđena je slična situacija, a najbolje se snašao Gaku i spasao gol. Pretili su i igrači Radničkog, igrali dobro, ali je u većini slučajeva izostala završnica. Da se svaki trud nagradi potvrđeno je u 85. minutu. Po levoj strani odlično je prošao Petrov i uposlio Ivelju koji postiže prvenac u dresu Radničkog i donosi svom timu pobedu.

Naredni protivnik Radničkog u Bugarskoj biće ekipa Boteva. Meč u Plovdivu zakazan je za 9. jul.

banner

Radnički –  Politehnika 2:1 (1:1)

Strelci:  0:1- Vasvari u 14. minutu  iz kaznenog udarca), 1:1 – Belaković u 30. minutu, 2:1 –  Ivelja u 85. minutu.

RADNIČKI:  Rosić, Vojnović, Gaku, Bakić, Pejović, Marjanović, Stajić, Ilić, Cvetković, Škrbić, Belaković. Igrali su još: Stevanović, Pavlović, Petrov, Jovanović, Rašić, Ajdar, Mićin, Ivelja, Marjanac, Lazović.

POLITEHNIKA: Celeadnic, Kouadio, Katenec, Ilie, Serban, Vasvari, Roman, Gheorghita, Hlistei, Ion, Jatoba. Igrali su još Luis, Tincu, Harison, Marchioni, Stefanović, Mogos, Dumitru, Maratac.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti