Početna » Veliko interesovanje publike na otvaranju Nišvila

Veliko interesovanje publike na otvaranju Nišvila

od strane bukovac

Niška tvrđava obeležava trista godina postojanja i za svoj jubilej preksinoć je raširila kapije za još jedno izdanje Nišvilla

Na Welcome bini publiku su dočekali Super Solid i Leb i Pivo sa zanimljivim osvrtom na rock i fusion numere.

Foto: Portal Media Press Srbija

Na samom startu programa na Museum Youth bini publici su se predstavili etno sastav Voice Pop Rock Hor i Hazel iz Niša.

banner

Foto: Zoran Ćirić

Open binu su zastupali Laplander, Vojvođanski Blues Band, Magnituda i Broken Flower. Izdvajamo izuzetne bluzere sa severa koji su se zrelom postavom i zvukom predstavili publici i poneli epitet rasnih predstavnika džez i bluz scene.

Foto: Portal Media Press Srbija

Kao i do sada za najupornije, organizatori su upriličili i program na Hip Hop i Midnight Jazz bini.

Glavni program na Earth bini otvorile su komšije iz Bugarske spletom narodnh pesama i igara u okviru SPICH project Orchestra nastupa, gde se već na neki način tradicionalno Nišvil otvara etno nastupima, nakon njih su nastupili  Mauro Sigura Quartet i Luca Aquino iz Italije.

Foto: Portal Media Press Srbija

Usledile su i tradicionalne nagrade festivala, laureat nagrade za životno delo je Dragomir Milenković Joga koji je nakon dodele nastupio sa svojim bendom Hazari, pored njega, nagradu za doprinos balkanskom džezu dobio je i Vladeta Kandić-Bata Kanda.

Foto: Portal Media Press Srbija

Kao prve zvezde večeri nastupili su Roberto Fonseca sa predstavom kubanskog projekta La Grand Diversion koji su simpatičnom izvedbom uveli toplinu Mamba i Kube u hladnjikavo veče na platou tvrđave. Takođe, Fonseca je i postao ovogodišnji laureat nagrade „Šaban Bajramović“ koja se dodeljuje za doprinos džezu.

Foto: Zoran Ćirić

Sve puniji plato i tribine nagovestile su naredni nastup bosanskohercegovačko neo folk sastava Dubioza Kolektiv koji su zanimljivim nastupom i performansom za glasanje kako bi ih videli na novom izdanju Evrovizije svakako zadovoljili mnoge muzičke ukuse.

Foto: Zoran Ćirić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti