Početna » Večeras počinje Festival recikažne i cirkularne umetnosti “CircleArt” – 0% otpada, 100% kulture

Večeras počinje Festival recikažne i cirkularne umetnosti “CircleArt” – 0% otpada, 100% kulture

od strane bukovac

Festival recikažne i cirkularne umetnosti “CircleArt” – 0% otpada, 100% kulture, otvara se u večeras u 18.00 sati, izložbom plakata, radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu, pristiglih na Javni poziv za najbolje vizuelno rešenje festivala, kao i umetničkom intervencijom mr Eška Kurtića, grafičkog dizajnera i poznatog niškog muraliste.

Sledi unplugged koncert, sada već potpuno nepredvidljive kantautorke Dude Buržujke, pod nazivom “Slabiji napon”, u duhu festivala koji za temu ima zelenu tranziciju u umetnosti i kulturi.

Prvo veče festivala zatvoriće dokumentarni filmovi iz jugoistočne Srbije,  koji za temu imaju ekološki aktivizam, a njihova projekcija počinje u 20 sati. Publika će u dvorištu CITY SMARTA-a, imati priliku da vidi, 3 filma:

–          “Čistači”,  12’ Udruženje Nova Mreža (2021.)

banner

koautorke filma/ ideja, scenario i režija

Branislava Jovanović i Maja Mitić

–          Green Stock – Zeleni istok: Ekološki problemi u istočnoj Srbiji, 28’ Zaječarska inicijativa (2022.)

autori /Dušan Čavić i Dušan Šaponja

–          Angažuj se – Ekološka živa biblioteka, 54’ Generator, Vranje (2023.)

Koncept i režija: Gordana Ristić

Trodnevni vikend festival predstaviće angažovanu umetničku i aktivističku eko scenu u Nišu, kroz filmove, koncerte, radionice, tribine, trampu odevnih predmeta, razmenu ploča, stripova, servisiranje bicikli ….

Otvaranju festivala, u petak, prethodi Radinica horskog aktivizma u 14h, pod nazivom “NIŠta ni hor”, koju vodi poznati pesnik, aktivista, performer Škart Prota,a  na kojoj će prijavljeni, zainteresovani učesnici moći da “recikliraju stihove” novotalasnih  i pop  pesama niških bendova.

Podsećamo, festival traje od 1. do 3.9. i održava se u klubu i dvorištu City SMART radija, ul. Milentijeva 12 a, a ulaz je slobodan za sve programe.

Projekat realizuje Udruženje za prirodu i društvo “Multivox”

Ovaj projekat dobio je podršku od strane Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sprovodi Hartefakt fond.

Ovaj projekat podržava Evropska unija.

Izvor: Udruženje za prirodu i društvo “Multivox”

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti