Početna » Četiri priznanja za Akademsko pozorište SKC Niš na FAPS-u

Četiri priznanja za Akademsko pozorište SKC Niš na FAPS-u

od strane bukovac

Na novosadskom festivalu FAPS, koji je održan proteklog vikenda, predstava Akademskog pozorišta SKC Niš „Igre u pesku“ je briljirala i osvojila četiri nagrade. O svim nagradama je, stoji u obrazloženju, žiri jednoglasno odlučio.

„Igre u pesku“ je duodrama u kolektivnoj režiji Akademskog pozorišta SKC Niš, u kojoj uloge tumače Anđelija Mirović i Petar Ščepihin.

Na Festivalu akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu Anđeliji Mirović dodeljena je prva nagrada za najbolju žensku ulogu na festivalu. Druga nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu dodeljena je Petru Ščepihinu.

Predstava „Igre u pesku“ osvojila je i treću nagradu za najbolju režiju, kao i treću nagradu za najbolju predstavu u celini.

banner

„Duodrama o licemerju i odrastanju u samom jezgru licemerja istodobno je i politički pamflet. Opasna igre zabune i zbunjivanja, sebičnosti i prokletstva, prisvajanja i osipanja emocija. „Igre u pesku“ su metafora gorke zbilje s kojom je suočen svet na pragu nasilne veštačke inteligencije kojoj su prethodili stvarni strip betmeni. Uspela predstava AP SKC Niš. Jasan igrokaz u celini“, stoji u obrazloženju žirija.

Inače, najbolja predstava u celini na festivalu je, prema oceni žirija, „Jubilej 55 – Gospodin Foka“, u izvođenju AKUD Sonja Marinković iz Novog Sada. Drugo mesto osvojila je Dramska sekcija Filozofskog fakulteta Novi Sad za predstavu „Pacolovac“.

Autor pozorišnih fotografija: Davorin Dinić

Fotografije ansambla i priznanja: SKC Niš

Ustupljene fotografije redakciji Media Press-a: SKC Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti