Početna » Humanitarna rolerijada za Janu Petrović u organizaciji Ski kluba ‘Niš’

Humanitarna rolerijada za Janu Petrović u organizaciji Ski kluba ‘Niš’

od strane bukovac

Humanitarna rolerijada u organizaciji Ski kluba „Niš“ održaće se u nedelju, 24. septembra od 12.00 do 18.00 sati u Niškoj Tvrđavi, a trke će se odvijati se u tri različita segmenta:

Trka na rolerima – od 13h

Svi učesnici od 6 do 96 godina, imaće priliku da pokažu svoje sposobnosti i brzinu na rolerima utrkujući se na distanci i poligonu. Ovaj dogadjaj biće organizovan u kategorije – U6 (do 6 godina), U8 (do 8god), U12, U14 i U96(od 15 do 96god) 🙂

Revijalni trening – Slalom na rolerima – od 15h

banner

Posetioci i učesnici će imati priliku da gledaju (ili ako su dovoljno hrabi – učestvuju) na Alpskom Roller ski revijalnom treningu. Alpski Roller ski kao jedan od načina kako skijaši ostaju u formi i tokom letnje sezone, biće održan na nizbrdici odmah iznad letnje pozornice! Ovde će i svi posetioci imati priliku da probaju SKI simulator i saznaju nešto više o samom skijaškom sportu!

Revijalni trening Skateboard udruženja – od 14-18h

Ovog vikenda će se skijaši i borderi naći na jednom mestu, zajedno! Svi posetioci imaće priliku da saznaju sve o skateboarding-u koji je nedavno postao olimpijski sport! Udruženje skateboard-era našeg grada će vam pokazati i objasniti sve sto treba da znate, kao i biti sa vama ukoliko želite da prvi put probate ovu aktivnost!

Mapa dogadjaja i informacije

Na mapi možete videti gde će se koji segment dogadjaja održavati.

Prijave će biti organizovane odmah pored Planinarskog doma, gde je i predstavništvo Ski kluba “Niš”. Na ovom mestu možete preuzeti svoje brojeve za takmičenje i učestvovati u raznim aktivnostima prikupljanja sredstava za JANU!

Na sledećem LINKU se možete prijaviti za trku!

Jana Petrović je rođena 16. decembra 2006. godine u Nišu. Dete je iz uredno vođene trudnoće.

Odmah po rođenju, istog dana je poslata na Univerzitetsku dečiju kliniku u Beogradu. Jani je tada uspostavljena dijagnoza Tetralogija Fallot. Prva operacija je urađena sa godinu i 3 meseca u Tiršovoj. Druga operacija urađena je 2011.godine zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja. Hirurška intervencija je rađena u inostranstvu kada je tokom hospitalizacije nakon mesec dana urađena i operacija kritične subglostične stenoze traheje.

Između operacija su urađene i nekoliko katetarizacije, ali je Jani sada potrebna naša pomoć kako bi otišla na treću operaciju u inostranstvu.

Jana je borac, uvek nasmejana, ali njen osmeh skriva tugu i bol. Novčana sredstva su potrebna za operaciju koju je potrebno što pre odraditi u Turskoj, za putne troškove, smeštaj i dalje lečenje u zemlji i inostranstvu.

Da Janino srce nastavi i dalje da kuca! Pomozimo Jani!

Fotografije i vizuali: Ski klub Niš i Fondacija Pokreni život

Izvor: Skinis.rs

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti