Početna » Humanitarna akcija ‘Druženje sa suncem’ u Parku Svetog Save

Humanitarna akcija ‘Druženje sa suncem’ u Parku Svetog Save

od strane bukovac

Humanitarna akcija „Druženje sa suncem“ biće održana u Parku Svetog Save u Nišu, 13. maja, od 11 do 18 časova gde
će najmlađi posetioci imati prilike da uz kreativne radionice, animatora, face painting i igru pruže podršku vršnjacima koji se bore za ozdravljenje.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena pružanju poboljšanja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i njihovih porodica.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Tokom devetnaest godina rada NURDOR je pokrenuo brojne projekte i inicijative, od kojih je većina po prvi put sprovođena u Srbiji, a koje su značajno doprinele poboljšanju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka: pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu i kompletna rekonstrukcija i opremanje odeljenja u Kragujevcu; promena dva zakona kojim je omogućena rehabilitacija nakon lečenja i bolovanje roditelja, nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje, kao i psihološka podrška porodicama koje su izgubile dete; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

banner

Foto: NURDOR

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti