Početna » Premijera opere ‘Andre Šenije’ održana u MTS Dvorani

Premijera opere ‘Andre Šenije’ održana u MTS Dvorani

od strane bukovac

Muzičko-scenski operski spektakl, opera Umberta Đordana “Andre Šenije”, održana je 1. oktobra 2023. godine u MTS Dvorani. To je prva opera koja je izvedena u kompletnoj produkciji na sceni ove poznate beogradske dvorane.

Brojna publika uživala je u izuzetnoj muzici  ove strastvene opere koja govori o borbi za ljubav i ideale.  Ulogu pesnika Šenije izveo je poznati meksički tenor Hektor Lopez, u ulozi Žerarda bio je italijanski bariton Alberto Mastromarino koji je nastupao u brojnim velikim operskim kućama širom sveta; u ulozi Madalene je srpski sopran Marija Jelić, mlada operska zvezda koja već ima značajne nastupe u zemlji i inostranstvu; u ulozi Bersi bila je poznati italijanski mecosopran Irene Molinari. Nastupili su hor i orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, uz dirigentsko vođstvo italijanskog maestra, Marčela Motadelija. Ovaj operski spektakl režirao je Dejan Prošev iz Skoplja.

Raskošni kostimi i bogata scenografija upotpunili su doživljaj ovog velikog operskog dela. Uz izuzetnu muziku i izvođenje, publika je imala priliku da doživi ovo grandiozno opersko delo u punom sjaju, na velikoj sceni

Opera “Andre Šenije” izvedena je u  organizaciji Internacionalne operske fondacije, u saradnji sa  MTS Dvoranom, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

banner

Autorka fotografija: Marija Erdelji

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti