Početna » Svečano otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora: Dodeljena nagrada Stevan Mokranjac

Svečano otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora: Dodeljena nagrada Stevan Mokranjac

od strane bukovac

Koncertom ansambla “Gradilište” svečano je otvorena 32. Međunarodna tribina kompozitora. Festival je otvorila pijanistkinja Nada Kolundžija, jedna od najaktivnijih promotera savremene srpske muzike.

Tradicionalno, na svečanom otvaranju je dodeljena i nagrada “Stevan Mokranjac”. Ovogodišnja dobitnica je Tatjana Milošević – Mijanović, redovni profesor kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti.

Najprestižnije priznanje za kompozitorsko ostvarenje za premijerno izvedeno delo u prethodnoj godini Milošević – Mijanović je dobila za delo „Tri pesme o nama“ za mecosopran i kamerni orkestar.

U okviru “Tribine o Tribini” razgovoraće se o nagrađenoj kompoziciji u subotu, 7. oktobra od 19 časova u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Razgovor sa autorkom će voditi muzikološkinja Ivana Miladinović – Prica.

banner

Najznačajniji festival savremene muzike u Srbiji, 32. Međunarodna tribina kompozitora, održava se od 3. do 7. oktobra 2023. godine u Studentskom kulturnom centru, dvorani AKUD „Lola“ i Kolarčevoj zadužbini. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Publika ima priliku da čuje dela koja predstavljaju pregled najnovijih ostvarenja domaćih stvaralaca uz izbor reprezentativnih primera savremene muzike širom sveta.  

Osnivač i izvršni producent je Udruženje kompozitora Srbije. Ovogodišnju Tribinu podržali su Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije, Ministarstvo kulture Srbije, Grad Beograd i Opština Vračar.

Program je dostupan na sajtu Udruženja kompozitora Srbije: https://composers.rs/?page_id=8040

Autor fotografija: Bojan Živojinović

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti