Početna » Održana obuka za mlade ‘Vršnjački edukatori za vanredne situacije’

Održana obuka za mlade ‘Vršnjački edukatori za vanredne situacije’

od strane bukovac

U Nišu je u okviru projekta “Učimo, dejstvujemo, doprinosimo: Mladi za bezbednu zajednicu u vanrednim situacijama” održana obuka za srednjoškolce iz osam gradova u Srbiji na temu uloge mladih u vanrednim situacijama. Mladi iz Niša, Pirota, Prokuplja, Leskovca, Vranja, Knjaževca, Ćuprije i Kruševca su kroz dvodnevnu obuku stekli znanja i veštine da:

 Razumeju šta su vanredne situacije i vanredna stanja;
 Prepoznaju razliku između vanredne situacije i vanrednog stanja;
 Identifikuju različite vrste vanrednih situacija i znaju kako da reaguju u njima;
 Shvate značaj volonterizma u vanrednim situacijama i prenesu svoje znanje svojim
vršnjacima;
 Primenjuju istraživačke tehnike.

Projekat ima za cilj pružanje podrške mladima za aktivno učešće u razvoju lokalne zajednice i jačanju njihove otpornosti na krizne situacije i prirodne katastrofe, organizuje ga PROTECTA, a podržan je od strane Ministarstva turizma i omladine.

U narednom periodu, učenici koji su prošli obuku će imati dva zadatka. Prvi zadatak podrazumeva da stečeno znanje prenesu svojim vršnjacima putem organizacije radionica u svojim školama. Drugi zadatak obuhvata da učenici anketiraju svoje vršnjake u cilju utvrđivanja njihove spremnosti za reagovanje u vanrednim situacijama.

banner

PROTECTA će krajem godine na osnovu rezultata istraživanja uraditi preporuke za bolje uključivanje mladih u suzbijanje posledica koje uzrokuju vanredne situacije.

Autor fotografija: PROTECTA

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti