Početna » Virtuoz na violončelu Edgar Moro premijerno 23. novembra na Kolarcu

Virtuoz na violončelu Edgar Moro premijerno 23. novembra na Kolarcu

od strane bukovac

Sjajni mladi violončelista Edgar Moro (Moreau) iz Francuske nastupiće 23. novembra na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine u pratnji Beogradskog kamernog orkestra pod dirigentskom palicom Danijela Gajsa (Daniel Geiss).

Program koncerta, pod nazivom “U harmoniji”, obuhvatiće dela Baha, Hajdna i Bartoka.

Edgar Moro je rođen 1994, a već je dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Mladi violončelista je 2009. bio laureat takmičenja Rostropovič, 2011. takmičenja Čajkovski, a 2014. godine je dobio nagradu za Mladog koncertnog umetnika.

Ovaj izuzetan umetnik studirao je na Konzervatoriju u Parizu kod Filipa Milera, a specijalizirao na Kronberg akademiji, u klasi Fransa Helmersona.

banner

Debitovao je sa devet  godina kada je kao solista nastupio sa orkestrom Teatra Ređo iz Torina, a potom su usledili zapaženi nastupi u prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta, kao i koncerti na festivalima u Verbijeu, Salcburgu, Sen-Deniju, Hamburgu i na drugim značajnim manifestacijama.

Edgar Moro je svirao sa brojnim orkestrima i istaknutim dirigentima, a često nastupa i kao kamerni muzičar sa Martom Argerič, Renoom Kapisonom, Danilom Trifonovim, Andrašom Šifom, Bertranom Šamajuom i drugim istaknutim umetnicima.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca, a mogu se nabaviti i onlajn

Autor vizuala: Zadužbina Ilije M. Kolarca

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti