Početna » Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 16. do 22. novembra

Repertoar Cineplexx Niš bioskopa za period od 16. do 22. novembra

od strane bukovac

Portal Media Press Srbija predstavlja dva nova naslova i filmski maraton sa repertoara Cineplexx Niš bioskopa za period od 16. do 22. novembra 2023. godine

  1. „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji“– od 16. novembra, 2023.

Ovo su desete Igre gladi, smeštene 64 godine pre prvog filma. Lusi Grej Baird predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Koriolanus Snou je njen mentor. Izgledi su protiv njega, Lusi ne predviđaju pobedu, ali nakon što prkosnom pesmom tokom ceremonije žetve uspe da zaokupi pažnju celog Panema, Snou pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snou i Lusi trkaju se sa vremenom kako bi preživeli i otkrili ko je ptica pevačica, a ko zmija.

Trejler filma:

  1. „YU Grupa: Trenutak sna“ – od 16. novembra, 2023.

Film “Yu Grupa – Trenutak sna” je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime ali je i priča o jednoj porodici. O porodici u kojoj vlada slogan “Svi za jednog, jedna za sve”. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Ovaj istovremeno epski i duboko intiman film, kreativno koristi arhivski materijal i dosada neviđene porodične Super 8 filmove da ispriča priču o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodici. Za razliku od uobičajenih muzičkih dokumentarnih filmova koji samo prate karijeru, ovo je i intiman pogled na to šta znači biti porodica, šta znači žrtvovati se, ali i šta znači biti deo istorije. Tokom sedam godina snimanja filma , životi članova grupe su se promenili, cela planeta se promenila, ali kako Žika Jelić na koncertu kaže “I dalje bez promena u Yu Grupi…”

banner

„Film kog ne bi bilo da nije muzike, ali koji je više od muzičkog filma. Film koji je metafora jednog prostora i vremena, ali koji time nije nimalo izgubio od svoje ljudskosti i osećajnosti. Veliki, zreo film sa autentičnim herojima koje volimo, za koje strahujemo i u čijoj zasluženoj pobedi uživamo”. Obrazloženje žirija 70. Martovskog festivala za film Darka Lungulova Yu grupa – Trenutak sna, koji je dobio Grand Pri za najbolji film festivala i još dve nagrade: za najbolu montažu i najbolji dizajn zvuka.

Trejler filma:

  • HARI POTER MARATON – OD 11. NOVEMBRA DO 3. DECEMBRA

Svakog vikenda od 11. novembra zavirite u život mladog čarobnjaka, Harija Potera i njegovih prijatelja Hermione Grejndžer i Rona Vizlija!

Niz od mnogo žanrova, uključujući fantaziju, dramu, odrastanje i britansku školsku priču (koja uključuje elemente misterije, trilera, avanture, horora i romantike), svet Harija Potera istražuje brojne teme i uključuje mnoga kulturna značenja i reference.

Ne propustite jedinstvenu priliku da se u udobnosti Cineplexx Niš bioskopa prepustite magiji Harija Potera!

Fotografije, baneri i trejleri filmova: Cineplexx Niš bioskop

Naslovna fotografija: Portal Media Press Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti