Početna » Ekonomičan i udoban ‘beg’ iz grada: Pet razloga zbog kojih je autobus idealan izbor za vaše sledeće putovanje

Ekonomičan i udoban ‘beg’ iz grada: Pet razloga zbog kojih je autobus idealan izbor za vaše sledeće putovanje

od strane bukovac

Pet razloga zbog kojih je autobus idealan izbor za vaše sledeće putovanje

Novembar je idealan mesec za „beg“ iz grada, savršena prilika za istraživanje muzeja, galerija, restorana i upoznavanje nekog novog, evropskog, grada. Tokom organizacije putovanja, postavlja se ključno pitanje: koje prevozno sredstvo odabrati za odlazak u inostranstvo? Putovanja avionom i automobilom često nose različite izazove, uključujući čekanje na aerodromima, iscrpljujuću i dugu vožnju za vozače automobila, kao i dodatne troškove. Međutim, putovanje autobusom sa sobom donosi niz pogodnosti, koje će vaše putničko iskustvo učiniti bezbrižnijim i opuštenijim.

Važan aspekt svakog puta jeste odmor, psihički i fizički, a uz odabir pravog prevoznog sredstva ćete sačuvati potrebnu energiju za potpuno uživanje u nekom od evropskih gradova.

Ekonomska isplativost

banner

Pre svega, jedna od glavnih prednosti putovanja autobusom jeste povoljniji prevoz, u odnosu na automobil ili avion. Na ovaj način lako možete da uštedite na troškovima za gorivo, parking i putarinu.

Obezbeđen komfor i odmor

Iako je prevozno sredstvo koje verovatno najviše koristimo, vožnja automobilom na duge staze ume da bude vrlo naporna za vozača, kao i za njegove saputnike. Maksimalna koncentracija vozača i suvozača, ali i navigacija nepoznatim putevima može da bude stresna, pogotovo ako prvi put idemo na neku destinaciju.

Sa druge stane, putovanje autobusom znači da putnici mogu da izbegnu napornu vožnju, opuste se u udobnim sedištima i posvete vreme druženju, organizaciji plana puta ili odmoru. FlixBus autobusi imaju upravo sve što je potrebno da vaše putovanje učine bezbrižnim: profesionalne vozače, udobna sedišta i više prostora za noge, toalet za hitne slučajeve, utičnice za punjenje baterije i besplatan WiFi

Brz i jednostavan chek – in

Put autobusom nudi jednostavan i brz check – in, 15 minuta pred polazak, za razliku od standardne procedure dolaska na aerodrom, koja je dva sata pred zakazani let. Uz putovanje FlixBus autobusima, kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, nakon čega je potrebno da se spakujete i budete ispred autobusa samo 15 minuta pre polaska.

Veći kapacitet za prtljag

Još jedna od prednosti jeste kapacitet za prtljag autobusa, koji je obično veći u odnosu na kapacitet aviona. Dodatno, autobusi staju bliže centru grada i smanjuju potrebu za dodatnim prevozom, koji je potreban od aerodroma do krajnjeg odredišta.

Ekološki prihvatljiviji izbor

U poređenju sa avionima, autobusi obično proizvode manje emisija ugljenika po putniku. Putovanje autobusom može da bude ekološki prihvatljiviji izbor za sve one koji žele da smanje karbonski otisak. Kao kompanija koja brine o životnoj sredini, FlixBus nudi mogućnost odabira „CO2 kompenzacije“ pri onlajn kupovini karte, čija se donacija, zatim, ulaže u projekat za zaštitu klimatskih uslova u skladu sa međunarodnim ekološkim standardima.

FlixBus zelena mreža: Iz Srbije direktno do Slovenije, Mađarske, Austrije, Nemačke i Hrvatske

Kraj novembra je savršen period za putovanje, jer se upravo tada polako budi toplina pretprazničnog duha u različitim evropskim zemljama. Zahvaljujući dostupnim informacijama o autobuskim stanicama, ažuriranom i aktuelnom redu vožnje u realnom vremenu, praktičnoj i povoljnoj usluzi, možete da isplanirate putovanje čak i iz udobnosti vašeg doma i vaše omiljene fotelje u dnevnoj sobi. FlixBus zelenim autobusima iz Srbije direktno stižete u Mađarsku, Austriju, Nemačku, Sloveniju i Hrvatsku.

Ukoliko ste raspoloženi i za nešto dužu vožnju, ove države ne moraju da budu vaša krajnja destinacija. Zbog izuzetno dobre povezanosti delom cele Evrope, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da stignete i puno dalje, te da posetite stotine drugih destinacija unutar Evrope. Sve dostupne destinacije možete da pronađete u vašim mobilnim telefonima u samo nekoliko klikova.

Vaše sledeće putovanje vas čeka – Sve što je potrebno jeste da odaberete destinaciju, kupite kartu na veb stranici FlixBus, napravite plan puta i spakujete kofer.

Foto: Flix SE Group (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti