Početna » Najavljena premijera predstave ‘Kokoške’ u Narodnom pozorištu

Najavljena premijera predstave ‘Kokoške’ u Narodnom pozorištu

od strane bukovac

U Narodnom pozorištu Niš, danas je održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena premijera predstave „Kokoške“, koja će biti izvedena na maloj sceni u subotu, 25. novembra sa početkom u 20 sati, dok je prva repriza zakazana za nedelju, 26. novembra 2023. godine

Konferenciji je prisustvovala kompletna autorska ekipa, reditelj Marko Jovičić, kao i autor teksta Žarko Jokanović.
Za scenografiju se pobrinuo Andrej Marinović, za kostime Petra Fotez, kompozicije/songove Bata Zlatković, koreografiju Jovana Ikonić, lekturu Nataša Ilić, a za organizaciju Ivana Stojanović i Snežana Jović.

U predstavi igraju Jasminka Hodžić, Vesna Josipović, Evgenija Stanković, Zorica Damjanović, Maja Banković, Jovan Krstić k.g., Danilo Milenković k.g. i Aleksandar Stevanović k.g.

O tekstu „Kokoške“, koji je napisan još 2007. godine, autor teksta Žarko Jokanović: „Predstava predstavlja poziv da se vratimo suštini, a to je ono što gradimo u sebi, a ne na sebi. Urnebesni smeh biće lekovit samo ako se nakon njega zapitamo: Kako su duhovnost, inteligencija i emocije kapitulirali pred botoksom, filerima, silikonima i ostalom plastikom, koja od žena pravi voštane figure, trajno urušavajući njihovu prirodnu lepotu, koja pre svega ide iznutra.“

banner

Reditelj Marko Jovičić, poznat je niškoj publici i po režiji komedije „La Gerilla“, premijerno izvedene maja 2022. godine.

Za prvu preprizu predstave „Kokoške“, karte se mogu kupiti na blagajni niškog pozorišta, po ceni od 800 dinara.

Autor fotografija: Nikola Milosavljević

Ustupljene fotografije: Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti