Početna » Sada je pravo vreme da doživite čaroliju evropskih trgova: Evo šta vam je potrebno za bezbrižno putovanje u decembru

Sada je pravo vreme da doživite čaroliju evropskih trgova: Evo šta vam je potrebno za bezbrižno putovanje u decembru

od strane bukovac

Ukrašeni svetlosnim dekoracijama, božićnim jelkama i marketima, trgovi evropskih gradova u decembru postaju centri praznične euforije. Postavljeni štandovi dočekuju posetioce sa širokim spektrom tradicionalnih ukusa, napitaka i prazničnih suvenira. Ova autentična atmosfera obogaćuje iskustvo posetilaca, ali im, takođe, otvara i vrata ka lokalnom životu i bogatim običajima zemlje koju istražuju. Međutim, pre samog polaska, važna je dobra i kvalitetna priprema, koja će pomoći da vaš odmor bude bezbrižan i ispunjen samo lepim uspomenama. Upravo zato, neophodno je da pažljivo sastavite listu stvari za pakovanje koja će vam olakšati organizaciju, osigurati da ne zaboravite ništa važno i omogućiti da uživate u svom putovanju.

Gde god da ste odlučili da putujete ovog decembra, ovih pet stvari morate da imate u vašem prtljagu, kako biste sebi osigurali siguran i bezbrižan odmor.

Za početak – topla, udobna i slojevita odeća

Pakovanje za putovanje u decembru zahteva adekvatnu pripremu za hladne temperature, zato je važno da na početku proverite vremensku prognozu za destinaciju na koju putujete. Spakujte toplu odeću, koju možete da oblačite u slojevima (potkošulja, majice na dug rukav i džemperi, čarape, hulahopke, helanke i pantalone). Na taj način moći ćete da prilagodite vaš outfit u skladu sa temperaturom u svakom trenutku, bilo da vam je toplo ili hladno. Pored toga, obavezno ponesite zimsku jaknu, kape, šalove i rukavice, kao i udobne zimske cipele ili čizme, u kojima ćete moći da šetate koliko god želite i istražite svaki kutak grada u kome se nalazite.

banner

Prva pomoć – vodite računa o vašem zdravlju na odmoru

Na svakom putovanju je, naravno, ključna bezbednost, pa je zato važno da spakujete set lekova za prvu pomoć, vitamine, kao i svoje redovne lekove, ukoliko ih koristite. Pored osnovne kozmetike za ličnu higijenu, ne zaboravite da spakujete i „sitnice“ koje čine da se osećate lepše i bolje, kao što je vaš najdraži parfem, krema ili omiljeni deo šminke.

Pametni uređaji su neophodna pomoć tokom putovanja

Mobilni telefon je kao mali vodič u džepu kada se nalazimo u inostranstvu, koji nam pomaže u navigaciji i komunikaciji, a takođe nam pruža i aktuelne informacije o lokalnim atrakcijama, restoranima i događajima, čime obogaćuje naše putničko iskustvo. Takođe, kroz objektiv mobilnog telefona beležimo i dragocene trenutke i delimo ih sa drugima, stvarajući nezaboravne uspomene i onda kada se vratimo kući. Zato je važno da spakujete odgovarajući punjač, ali i da se raspitate da li vam je potreban specijalan adapter za struju za zemlju u koju putujete.

Organizovana i pregledna dokumentacija

Spakujte sve neophodne dokumente kao što su pasoš, lična karta,važeće putno osiguranje, potvrdu za rezervaciju smeštaja, novac i platne kartice i čuvajte ih na sigurnom, što smanjuje rizik od gubitka ili krađe. Na ovaj način ćete imati svu potrebnu dokumentaciju, preglednu i na jednom mestu, čime ćete sebi olakšati putovanje i prepustiti se svim čarima odmora.

Autobuska karta – Za udoban i bezbedan prevoz direktno iz Srbije

Jeftine avionske karte u ovom periodu je skoro pa nemoguće pronaći, dok, sa druge strane, vožnja automobila može da bude poprilično stresna i iscrpljujuća za vozača, pogotovo u zimskom periodu. Zamislite da odmah sada možete da uzmete povoljnu autobusku kartu koja vam omogućava prevoz iz Srbije direktno do odabrane evropske destinacijei to u samo par klikova.

Sa FlixBusom vrlo brzo stižete do nekih od najlepših evropskih trgova u decembru, poput onog u Zagrebu, Ljubljani, Budimpešti ili Minhenu. Kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, a samo vas nekoliko sati udobne vožnje deli od mirisa kuvanog vina i ukusnih krofni.

Zbog izuzetno dobre povezanosti FlixBus zelene mreže širom cele Evrope, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da upoznate tradiciju i običaje stotine destinacija unutar Evrope. Čak i one duže vožnje do Minhena svakako se isplate, jer, pre uživanja u čaroliji, imate priliku da odmorite na udobnim sedištima sa više prostora za noge, opustite se u čitanju knjige ili slušanju muzike i zaboravite na svakodnevne brige. Ne morate da brinete ni o bateriji svog mobilnog telefona, jer ćete u zelenim autobusima FlixBusa pronaći i utičnice za punjenje.

Sada je prava prilika da doživite evropske trgove u njihovom prazničnom izdanju, a sve što je potrebno jeste da odaberete sledeću destinaciju, kupite kartu i spakujete sve sa liste za putovanje.  

Foto: Flix SE group

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti