Početna » Recept za savršen tradicionalni hleb – sastavni deo svake slavske trpeze

Recept za savršen tradicionalni hleb – sastavni deo svake slavske trpeze

od strane bukovac

Evo kako da ga pripremite na brz i jednostavan način

Sezona slava uveliko traje, i bilo da slavite mrsno ili posno, trpeza je puna, a neizostavni deo je gotovo uvek tradicionalni, ukusni, domaći hleb. Otkrivamo vam recept koji ćete obožavati, kao i tajnu malih majstora zbog koje će priprema testa biti jednostavna i brza!

Za pripremu tradicionalnog hleba koji će biti idealan dodatak za slavsku hranu, težine 900 grama, potrebno vam je:

  • 300 mililitra vode
  • jedna kafena kašika maslaca ili margarina
  • nešto manje od dve supene kašike soli
  • dve kašičice mleka u prahu
  • dve kašičice šećera
  • pola kilograma hlebnog brašna
  • tri četvrtine kesice suvog kvasca

Sastavni deo svakog recepta je način pripreme – redosled postupaka, koji sastojak se sa čim meša, i slično. Međutim, postoji način da za pečenje ove vrste hleba, pa i svake druge, preskočite ovaj korak. Pitate se kako? Zahvaljujući aparatu za pečenje hleba brenda Gorenje koji se nalazi u ponudi Gorenje slavske akcije. Sve što je potrebno da uradite jeste da sastojke (prema receptu) sipate u ovaj mali kuhinjski uređaj, izaberete odgovarajući program (u ovom slučaju BASIC) i podesite početak pečenja tako da hleb bude spreman baš kada vi to želite.

banner

Naime, model aparata za pečenje hleba brenda Gorenje, BM910WII, nudi čak 15 programa koji će znatno olakšati pripremu, uštedeti vreme i dati savršen rezultat. Želite da poslužite beli, francuski, italijanski, ovseni, hleb sa surutkom ili bilo koji drugi – ovaj uređaj će to uraditi gotovo umesto vas. Moći ćete da odaberete i zapečenost kore prema vašem ukusu – malo, srednje ili više zapečenu.

Čak i u slučaju da ste na bezglutenskom režimu ishrane, ovaj Gorenje aparat je savršeno rešenje za vas. Dakle, zbog specifičnosti bezglutenskog brašna kod kojeg je potrebno duže vreme narastanja i pečenja, odabrani modeli imaju gluten free” program, pa za pripremu nije potrebno dodatno ručno mešenje.

Pored toga, u ovom uređaju moći ćete da pripremite i najbolju domaću marmeladu! Potrebno je da narežete voće na kocke, po želji dodate šećer i odaberete program Jam. Bez dodatnih briga, zaprljanog posuđa i utrošenog vremena.

Dobro je da znate da od 18. decembra do 17. januara traje specijalna ponuda Gorenje malih kućnih aparata, kreirana upravo za vas koji želite nesmetano da pravite svoje kuhinjske čarolije. Dakle, brzo, lako i jednostavno, a što je najvažnije – ukusno. Tako ćete imati više vremena da se za praznike posvetite svojim najmilijima i provedete divne trenutne u prazničnoj čaroliji.

Za više informacija o ovoj ponudi posetite sledeći link: https://rs.gorenje.com/akcije/slavimo-ukrugu-najmilijih

Foto: Gorenje Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti