Početna » Ovo su savršene destinacije za doček Nove godine u Evropi

Ovo su savršene destinacije za doček Nove godine u Evropi

od strane bukovac

Četiri razloga zbog kojih je putovanje pravi izbor za nezaboravnu novogodišnju noć

Kraj godine je idealan trenutak da se osvrnete na sva postignuća i naučene lekcije, ali i da postavite nove ciljeve i želje za narednu godinu. Ukoliko još uvek niste odlučili gde ćete za doček, sada je idealna prilika da razmislite o poseti nekog grada u Evropi. Raznovrsni kulturni programi i aktivnosti, upoznavanje sa različitim kulturama i tradicijama i nezaboravni provod pružaju vam priliku da dočekate Novu godinu na jedinstven i uzbudljiv način. Sve što treba da uradite je da odabere destinaciju, pronađete smeštaj i rezervišete kartu za prevoz. Kako je važan aspekt svakog puta odmor, psihički i fizički, tako je autobus pravo prevozno sredstvo koje će vam sačuvati potrebnu energiju za potpuno uživanje u nekom od evropskih gradova, poput Zagreba, Budimpešte, Ljubljane ili Minhena.

Jedinstvena kultura i običaji

Proslava Nove godine širom Evrope pruža jedinstvenu priliku da upoznate kulturu i raznovrsne običaje različitih gradova. Na primer, pored jednog od najstarijih božićnih sajmova u Evropi na trgu Marienplatz, Minhen je čuven po svojim pivnicama. Jedna od najpoznatijih je Hofbrahaus, tradicionalna pivnica koja ima bogatu istoriju, još od 16. veka. Osim za ljubitelje piva, ova pivnica je nezaobilazna destinacija za sve one koji žele da upoznaju nemačku tradiciju, jer nudi mešavinu bogatog iskustva bavarske kulture i tradicionalnih folklornih nastupa tokom praznične sezone.

banner

Raznovrsna ponuda hrane: pravi raj za gurmane

Obilazak evropskih gradova tokom praznične sezone pruža vam mogućnost da istražite bogatstvo evropske kuhinje i probate raznovrsne gurmanske specijalitete. Budimpešta, prestonica Mađarske, poznata je po gulašu, langošu, ali i bejgliju, tradicionalnoj mađarskoj štrudli koja se priprema u božićnom periodu. Ukoliko ste odlučili da Novu godinu dočekate u Ljubljani, ne propustite priliku da probate kranjsku kobasicu i prekmursku gibanicu, nacionalne specijalitete Slovenije. Tokom novogodišnje sezone, raznovrsni štandovi u Zagrebu pružaju mogućnost da uživate u tradicionalnim delikatesima, poput domaćih štrukli i nezaobilaznih fritula, ali i da otkrijete i veliki broj inovativnih i jedinstvenih jela.

Noćni život za svačiji ukus

Mnoge evropske prestonice nude širok spektar različitih aktivnosti i proslava tokom novogodišnje večeri. Centralno mesto dočeka Nove godine u Zagrebu je Trg Bana Jelačića, gde se organizuju nastupi poznatih muzičara, koji okupe veliki broj posetilaca. Osim toga, kafići, restorani i klubovi u glavnom gradu Hrvatske omogućavaju svakome da pronađe savršeno mesto za provod po svom ukusu. Budimpešta je, pored novogodišnjih proslava na otvorenom, takođe poznata i po bogatom noćnom životu, koji privlači turiste različitih generacija.

Jednostavan i povoljan put direktno iz Srbije

Prilikom organizacije putovanja, prevoz je ključno pitanje, pogotovo kada je reč o dočeku Nove godine. Jeftine avionske karte su retkost, a vožnja automobila može da bude stresna i iscrpljujuća za vozača, pogotovo u zimskom periodu. Upravo zato, putovanje FlixBusom sa sobom donosi niz pogodnosti, kao što su povoljne karte koje vam omogućavaju prevoz iz Srbije direktno do Zagreba, Ljubljane ili Budimpešte, i to u samo par klikova. Kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, a samo vas nekoliko sati udobne vožnje deli od novogodišnje euforije ovih evropskih prestonica.

Zahvaljujući dobroj povezanosti FlixBus zelene mreže, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da odaberete jednu od stotine destinacija širom Evrope za doček Nove godine. Čak i one duže vožnje do Minhena svakako se isplate, jer, pre uživanja u prazničnoj atmosferi, imate priliku da odmorite na udobnim sedištima sa više prostora za noge, opustite se u čitanju knjige ili slušanju muzike i zaboravite na svakodnevne brige. Ne morate da brinete ni o bateriji svog mobilnog telefona, jer ćete u zelenim autobusima FlixBusa pronaći i utičnice za punjenje.

Bilo da birate da putujete sami ili u društvu porodice, prijatelja, partnera, novogodišnje putovanje će vam omogućiti da se povežete sa različitim kulturama, upoznate lokalno stanovništvo i podelite praznični duh sa ljudima iz različitih delova Evrope i sveta. Na ovaj način ćete stvoriti nezaboravne uspomene, ali i obogatiti svoje putničko iskustvo. Upravo vam veći kapacitet za prtljag u FlixBusu obezbeđuje da sa sobom ponesete obilje suvenira i poklona, koji će vas podsetiti na Novu godinu koju ste dočekali u inostranstvu. 

Foto: Flix Se Group

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti