Početna » Gorenje Valjevo i Kancelarija za dualno obrazovanje potpisali Memorandum o razumevanju

Gorenje Valjevo i Kancelarija za dualno obrazovanje potpisali Memorandum o razumevanju

od strane bukovac

Potpisivanje Memoranduma doprinosi jačanju veze između obrazovanja i industrije

Mirko Meža, direktor fabrike Gorenje Valjevo i Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija potpisali su Memorandum o razumevanju. Ovim dokumentom postavljene su osnove za zajednički napor u obezbeđivanju kvalifikovane radne snage koja će se uspešno nositi s izazovima inovativnih programa fokusiranih na automatizaciju, digitalizaciju i razvoj preduzetničkih kompetencija.

U skladu sa modelom dualnog obrazovanja, ova saradnja omogućiće mladima da steknu znanje i iskustvo kroz praktičan rad, obezbeđujući im siguran put ka karijeri u kompanijama kao što je Gorenje, koje je deo grupe Hisense Europe.

Uspešnoj realizaciji dualnog obrazovanja doprinosi kvalitetna institucionalna saradnja Ministarstva prosvete, Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija i Privredne komore Srbije, koja kroz stalnu i neposrednu komunikaciju sa poslodavcima aktivno učestvuje u definisanju obrazovnih potreba za stručne profile, u skladu sa ponuđenim mestima za učenje kroz rad kod poslodavaca.

banner

Kao deo šire posvećenosti lokalnim zajednicama i ulaganju u obrazovanje mladih, kompanija Hisense donirala je 31 modernu interaktivnu tablu obrazovnim institucijama širom Srbije. Donaciju interaktivnih tabli primile su četiri tehničke škole i dva fakulteta: tehničke škole u Valjevu, Novom Beogradu, Kuli i Priboju, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu i Akademija tehničkih strukovnih studija u Beogradu. Hisense napredne interaktivne table pružaju izuzetan doživljaj sa 4K Ultra HD kvalitetom slike, do 20 tačaka prepoznavanja dodira za istovremenu upotrebu od strane više korisnika, i fleksibilno bežično povezivanje sa drugim uređajima. Ove table predstavljaju efikasan i pouzdan alat za proces nastave, a cilj ove inicijative je podrška obrazovanju u Srbiji, posebno u tehničkim školama. Grupa Hisense Europe u proteklom periodu donirala je i moderan ultrazvučni aparat, kolor dopler ultrazvučnog dijagnostičkog sistema, Zdravstvenom centru Valjevo, sa ciljem unapređenja zdravstvene nege u Valjevu i Kolubarskom okrugu. Briga o zajednicama u kojima posluje i životnoj sredini su na vrhu prioriteta navedenih u Hisense strategiji razvoja.

Gorenje Valjevo, sa svojih 17 godina uspešnog poslovanja u Valjevu, obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga, a planirano je angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Otvaranje nove fabrike, Valjevo 3, doprinelo je proširenju kapaciteta za proizvodnju najsavremenijih side-by-side rashladnih uređaja brendova Hisense, Gorenje i Asko. Najmoderniji rashladni uređaji iz Valjeva naći će svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima sa kojima Hisense već posluje. Od otvaranja prve fabrike u Valjevu proizvedeno je preko 10 miliona aparata, dok je broj proizvedenih uređaja samo u 2022. godini premašio 953 hiljade. Čak 92% ukupne proizvodnje namenjeno je izvozu, što pozicionira fabriku na listu najvećih izvoznika iz Srbije.

Foto: Gorenje (ustupljena fotografija)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti