Početna » Dodeljene godišnje nagrade za umetničko dostignuće i radni doprinos u Pozorištu lutaka

Dodeljene godišnje nagrade za umetničko dostignuće i radni doprinos u Pozorištu lutaka

od strane bukovac

Na svečanosti održanoj danas u Pozorištu lutaka Niš povodom Dana pozorišta i 65 godina profesionalnog stvaralaštva, uručene su tradicionalne godišnje nagrade za umetničko dostignuće članovima glumačkog ansambla i nagrade za radni doprinos zaposlenima iz sektora tehnike i opšteg sektora.

Zbog pristupa poslu i rezultata u radu nagrađeni su Predrag Jovanović, tehničar za izradu dekora i Marija Bojović, tehnički sekretar.

Komisija za dodelu nagrada za umetničko dostignuće zasedala je u sastavu: Jasminka Hodžić, glumica, Miljana Nikolić, novinar i Borivoje Mladenović, profesor i kompozitor, jednoglasno je donela odluku da nagrada za najbolje glumačko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne ansamblu predstave „Vuk i sedam jarića“ u režiji Davora Dragojevića.

Obrazloženje Komisije prenosimo u celosti:

banner

„Zadatak nije bio nimalo lak, jer su glumci u sve četiri predstave premijerno izvedene u navedenom periodu pokazali visoku profesionalnost, kreataivnost i nadahnutost.

Ali izdvojili smo predstavu „Vuk i sedam jarića“ zbog izuzetno skladne dramsko – animatorske igre koja je zasluga iskusnih glumaca Davorina Dinića, Marije Cvetković, Mirjane Đorđević, Srđana Miljkovića, Jelene Đorđević i mlade Teodore Stojković.
Vrednujući njihovo glumačko i animatorsko umeće zakuljčili smo da je ansambl ove predstave na najlepši način dopreo do najmlađih koji tek otkrivaju čari pozorišne i lutkarske umetnosti.

Veliki doprinos da ova predstava bude tako prijemčiva dali su i Kiril Vasilev čije lutke osvajaju svako srce i Veselin Frenki Bogićević čija muzika poziva i pokreće svakog gledaoca u sali bez obzira na godine.

Naglašavamo i da je predstava na Desetom međunarodom festivalu lutkarstva u Podgorici, u Crnoj Gori, dobila 3 nagrade: nagradu za glumačko majstorstvo Davorinu Diniću za ulogu Vuka, nagradu za najbolju originalnu muziku Veselinu Frenkiju Bogićeviću, nagradu dečijeg žirija za najbolju predstavu.

Verujemo da će predstava „Vuk i sedam jarića“ imati dug i lep pozorišni život i da će još generacije dece stasavati uz njene junake.“

Autor fotografija: Foto „Selma“

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti