Početna » Smajlagić u Nišu, napadač iz BiH drugo pojačanje Radničkog

Smajlagić u Nišu, napadač iz BiH drugo pojačanje Radničkog

od strane bukovac

Fudbalski klub Radnički dobio je i drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Bosansko-hercegovački napadač, Semir Smajlagić, novi je fudbaler „Reala sa Nišave“. Smajlagić ima 25 godina i visok je 191 centimetar. Iza sebe ima bogato iskustvo u nastupima za klubove iz BiH i inostranstva.

Karijeru je započeo u Fudbalskom klubu Sarajevo, gde je nakon igara u mlađim selekcijama stigao do prvog tima. Usledili su transferi u slovenačku Goricu, zatim Mladost Kakanj, tuzlansku Slobodu, te nastupi u kazahstanskim klubovima Astana i Kizilžar. Bio je član uzbekistanskog Nasafa, Tuzla Sitija i Kabajlija iz Alžira. Semir Smajlagić svojevremeno je bio član i kadetske i omladinske selekcije Bosne i Hercegovine.

Po dolasku na Čair, Smajlagić je podelio prve utiske i očekivanja u nastavku sezone:

– Ovo je svakako veliki izazov i novi stepenik u mojoj karijeri. Iskreno sam srećan što sam došao u Radnički, ovo je veliki klub i oduvek je to i bio. Znam da je u Radničkom dubok trag ostavio moj zemljak Nermin Haskić. Na meni je da probam da ponovim njegove partije i uspehe. Nadam se da će biti puno golova i da ćemo na kraju sezone biti radosni i navijači i ja.

banner

Podsetimo, Radnički je pre Smajlagića pojačao i kamerunski reprezentativac Kolins Fai, koji nastupa na poziciji desnog beka.
Sportski sektor kluba najavio je još nekoliko pojačanja pre polaska na pripreme za nastavak sezone u Super ligi Srbije.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti