Početna » Španska zvezda za kraj godine – Enzo Leep premijerno u Nišu!

Španska zvezda za kraj godine – Enzo Leep premijerno u Nišu!

od strane bukovac

Stilski raznoliku i veoma uspešnu klupsku sezonu 2023. u Feedbacku zaokružiće Enzo Leep, jedan od trenutno najtraženijih, ujedno i najperspektivnijih španskih umetnika. Ovaj DJ, producent i live izvođač iz Sevilje godinama unazad privlači pažnju evropskog underground muzičkog sveta velikim brojem kvalitetnih digitalnih i vinil izdanja na renomiranim etiketama poput OGE, Get Physical, Moira i sličnih, a svoje pravo ime Alvaro Lamet, uz već etablirano Enzo Leep, “sakriva” mnoštvom tajnih pseudonima.

Kao pasioniranom ljubitelju muzike i poznavaocu različitih stilova, ali pre svega tehnički potkovanom, školovanom muzičkom producentu i audio inženjeru, poigravanje zvukom predstavlja uobičajen način na koji se obraća publici. Karakteristično za njegovu produkciju jeste korišćenje semplova koje, kako kaže, uživa da pronalazi u bespućima interneta i da prilagođava svojim potrebama, i u studiju i na nastupu uživo:

“Rad sa zvukom je beskonačan, otvara milion mogućnosti za stvaranje sasvim novih zvučnih zapisa, posebno uz ritam mašinu i sintisajzere, koje takođe volim da koristim” – napominje Enzo, dodajući da u početku nije bio previše zainteresovan za ovu formu i da je prošlo dosta vremena pre nego što je pronašao sopstveni izraz.

Od Berlina, Londona, Pariza, Venecije, Ciriha, preko Barselone, Berna, Madrida, sve do Moskve, Sankt Peterburga, Čikaga ili Detroita, gde je izvodio svoj live, Enzo konstantno pomera muzičke granice. U naš grad dolazi dan nakon beogradskog nastupa sa najpoznatijim srpskim DJ-em Markom Nastićem, da zajedno sa niškom publikom istraži granice house i electro zvuka, isprepletene razdraganim diskom, mističnim, drevnim bubnjevima i dozom najsvežijeg minimala.

banner

Osim DJ-ingom i produkcijom, bavi se i izdavaštvom. Vodi dva lejbla: Rewire Musik, koji je fokusiran na rustični underground koncept iz minimalističke perspektive, i ANOA Music, novu vinil izdavačku kuću, koja se bazira na analognoj i organskoj muzici ekskluzivno na vinilu, materijalima u kojima će i posetioci kluba Feedback biti u jedinstvenoj prilici da uživaju.

Svojevrsni “doček Nove godine noć pre” započeće DJ Tonic, dodatnu magiju daće DJ Mozgabez, dok će gost iz Španije u subotu podeliti pult i sa jednim od osnivača srpske techno scene – Spirkom.

Broj karata je ograničen, požurite do svog primerka! Ulaznice se kupuju SAMO u pretprodaji u Julijanu Djuponu, Biro Kafeteriji i Vespa baru.

Foto: Klub Feedback (promo)

Autorka: Ivana Antović – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti