Početna » Održan operski gala koncert posvećen Pučiniju u prepunoj Velikoj dvorani Kolarca

Održan operski gala koncert posvećen Pučiniju u prepunoj Velikoj dvorani Kolarca

od strane bukovac

Uz ovacije publike, operski gala koncert “Pučinijevih 12 strana ljubavi” održan je sinoć u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Ovaj muzički spektakl osmišljen je povodom obeležavanja 100 godina od smrti velikog italijanskog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Karte za ovaj koncert bile su rasprodate danima unapred.

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbini nastupili su tenori Dario di Vijetri iz Italije i Gjorgji Cuckovski iz S. Makedonije, sopran Marija Jelić iz Srbije, koja je i idejni tvorac programa, uz pratnju ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” i vođstvo italijanskog dirigenta Mauricija Kolasantija.

Koncert je počeo orkestarskim izvođenjem muzike iz opere Vilise, zatim su usledile arije iz opera Lastavica, Boemi, Sestra Anđelika, Madam Baterflaj, Đani Skiki, Manon Lesko, Kći zapada i Toska.

Marija Jelić, Dario di Vjetri i Đorđi Cuckovski zajedno su na bis izveli ariju “Nessun Dorma” iz finalnog čina Pučinijeve opere Turandot, što je jedna od najpoznatijih tenorskih arija, čime je trijumfalno završen koncert koji je trajao oko 100 minuta i koji je proveo publiku kroz vanvremensku muziku  čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija.

banner

Foto: Marija Erdelji

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti