Početna » Bijelo dugme nastupa na Old tajmer festu u Nišu

Bijelo dugme nastupa na Old tajmer festu u Nišu

od strane bukovac

Old Timer Fest 2024 – Spoj kulture, nostalgije i muzičke eksplozije u srcu Niške tvrđave!

Uzbudljiva atmosfera Old Timer Festa ponovo će zavladati drevnom niškom tvrđavom, pretvarajući ovaj istorijski lokalitet u epicentar jedinstvenog doživljaja za sve generacije. Nakon spektakularnog debija prošle godine, Old Timer Fest postao je nezaobilazna tačka na festivalskoj mapi uz 20 hiljada posetilaca za samo jedan vikend u avgustu.

Ovogodišnji festival, kao zvanični događaj Gradske opštine Crveni krst, spaja raznolike ukuse i interesovanja, okupljajući ljubitelje kvalitetne muzike, retkih automobila i porodične zabave. Tokom 2 dana i 30 programa posetioci će doživeti nezaboravno iskustvo koje će dugo pamtiti.

Glavne zvezde ovogodišnjeg Old Timer Festa su legendarna grupa Bijelo Dugme, koja obeležava 50 godina postojanja spektakularnom turnejom “50 godina – 50 gradova”, kao i Beogradski Sindikat, koji slavi 25 godina karijere. Prisustvo ovih muzičkih ikona obećava nezaboravne trenutke za sve ljubitelje dobrog zvuka.

banner

Osnivač Bijelog dugmeta Goran Bregović, pokreće spektakularnu turneju iz Srbije iz posebnog razloga – Niš nije samo grad na mapi, već je mesto gde je služio vojni rok i gde je pronašao inspiraciju za neke od najlepših pesama. Njegova posveta Nišu je više od poštovanja – to je ljubav koja će se osetiti u svakom taktu.

Ovog puta „Dugme“ nam dolazi u izvornom rok sastavu: Goran Bregović, Zoran Redžić, Dragan Điđi Jankelić, Ognjen Radivojević na klavijaturama, Mladen Vojčić – Tifa i Alen Islamović. Scena će oživeti poznatim zvukom koji je osvojio srca svih generacija.

Poslednji put nastupali su u Nišu pre tačno 35 godina, 21. februara 1989. godine, u prepunoj hali Čair. Sada se vraćaju da stvore finalno i nezaboravno iskustvo!

Ove godine Niš će biti epicentar još jednog muzičkog jubileja – 30 godina rada najbolje niške klupske grupe, te će Penthouse Band nastupiti kao predgrupa za zagrevanje pred neponovljive Sarajlije.

Uz muzički program koji će oduševiti i najzahtevnije ljubitelje muzike, posetioci će imati priliku da uživaju u “Reviji Retro automobila i motora”, gde će se pod senkom tvrđave prikazati prelepa vozila ostavljajući bez daha sve nostalgičare i ljubitelje oldtajmera.

Ni ovoga puta ne zaboravljamo najmlađe, Sajam zdravog odrastanja pružiće deci i njihovim roditeljima prave vrednosti kroz obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti. Ovaj događaj predstavlja više od običnog sajma – to je pokret za zdravije odrastanje naše dece, uz podršku brojnih lokalnih izlagača koji će doprineti bogatstvu iskustava. Posebno uzbuđenje donose najpopularnije YouTube influenserke Arijа i Nađa, koje će se pridružiti ovom važnom putovanju ka svetloj budućnosti naših mališana.

Old Timer Fest nije samo festival, već prava čarolija koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost. Stoga, sačuvajte datume 22. i 23. juna 2024. godine i pridružite se ovom neponovljivom doživljaju koji će vas voditi kroz vreme i muziku pod otvorenim nebom Niške tvrđave.

Prvi kontingent pojedinačnih karata za muzički deo festivala u prodaji je po promotivnoj ceni od 1.200 dinara i mogu se kupiti preko sajtova www.oldtimerfest.rs i www.tickets.rs kao i na Tickets prodajnim mestima u Nišu: knjižare “Hijeroglif”, “Blue travel” i na OMV pumpama.

Ulaz na Sajam zdravog odrastanja i poseta Reviji retro automobila i motora se NE PLAĆA.

Plato Tvrđave u Nišu

Subota 22. jun 2024:                                              

16h – Sajam zdravog odrastanja (ulaz slobodan)

16h – Revija retro automobile i motora (ulaz slobodan)

20h – Penthouse Band     

21h – Bijelo Dugme                                                          

Nedelja 23. Jun 2024.

16h – Sajam zdravog odrastanja (ulaz slobodan)

17:30h – Arija i Nađa show (karta 600 RSD)

20h – Beogradski sindikat

Foto i vizuali: Old tajmer fest (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti