Početna » Uskoro počinje Festival prvoizvedenih predstava (PIP) u Aleksincu

Uskoro počinje Festival prvoizvedenih predstava (PIP) u Aleksincu

od strane bukovac

Ovogodišnji Festival prvoizvedenih predstava (PIP), održaće se u aleksinačkom Domu kulture od 22. do 27. novembra. Pojedinačna karta za predstave iznosi 300 dinara po večeri, dok je komplet ulaznica, za šest predstava, samo 1.200 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni Centra za kulturu i umetnost Aleksinac.

Prateći program PIP-a biće posvećen edukaciji buduće publike ovog festivala. Za najmlađe, osnovce, biće organizovane po školama glumačke radionice koje će voditi stručnjaci, a u dnevnom terminu biće organizovana i jedna besplatna dečija predstava.

U pratećim aktivnostima planira se i nekoliko promocija publikacija, poput knjiga radio drame, autora Gordane Olujić i drame za decu Željka Hubača. Tu je i predstavljanje izdanja Sterijinog pozorišta. Naravno, prvog dana festivala je i tradicionalna izložba fotografija sa prethodnog festivala, autora Marka Miladinovića.

Na ovogodišnjem festivalu su najavljene, u takmičarskom delu, predstave „Poslednje devojčiceˮ, u izvođenju pozorišta „Kostolanji Dežeˮ iz Subotice, koju je režirao Kokan Mladenović, zatim predstava „Flekeˮ, koju je po tekstu Tijane Grumić u Kraljevačkom pozorištu režirao Jug Đorđević.

banner

Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanovićˮ, predstaviće se Aleksinčanima komadom „Dečko iz poslednje klupeˮ rađenom po tekstu savremenog španskog pisca Huana Majorge, a tu je i nova drama Staše Bajac, „Ova će biti ista”, koju je u Ateljeu 212 režirao Ivan Vuković.

U takmičarskom delu nas očekuje i predstava „Ljubav se nosi u triˮ po tekstu Milene Bogavac, a u izvođenju Puls teatra Lazarevac.

Kao predstava koja će se igrati u čast nagrađenih najavljena je „Noć u kući gospodina Kolakaˮ, u kojoj uloge tumače Vladimir Kerkez, Boda Ninković i Irfan Mensur, koji je i reditelj komada.

Plakat Festivala: CKU Aleksinac

Video: You Tube

Izvor: Alpress.rs

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti