Početna » Vladimir Samardžić otvara novi ciklus BMR MasterClass-a

Vladimir Samardžić otvara novi ciklus BMR MasterClass-a

od strane bukovac

Udruženje Shtek House iz Niša u godini u kojoj obeležava deset godina rada podsektora Besplatne muzičke radionice (BMR) organizuje 18. ciklus istih. Ovogodišnji BMR MasterClass otvara čuveni basista, kompozitor, pedagog muzički urednik i kolumnista Vladimir Samardžić. Radionica će biti održana u utorak, 09. aprila sa početkom od 18 časova u kafiću Pandora. Ulaz je besplatan.

Na samoj radionici pored standardnih tema koje se tiču tehnika sviranja basa, muzičkih stilova i savladavanja samog instrumenta, biće reči i o načinima kreativnog vežbanja bas gitare kao i kreativnim izvođenjem toga u praksi, na bini ili u studiju.

Tokom trajanja radionice polaznici mogu predavaču Vladimir Samardžiću postavljati pitanja i iz bilo koje druge muzičke oblasti, sve što interesuje u vezi sa opremom, školovanjem ili karijerom.

Vladimir Samardžić je basista, kompozitor, pedagog, muzički urednik i kolumnista jedinstvenog muzičkog izraza. Smatra se jednim od najsvestranijih i najuticajnijih basista u Srbiji i na područiju bivše Jugoslavije. Diplomac je čuvenog Berklee koledža u Bostonu i dobitnik nagrada „Bass Department Achievement Award“ i „BMG Jazz Award“. Nastupao je u svim velikim koncertnim salama i halama u regionu, na velikom broju jazz festivala u Srbiji i van nje, ali u Japanu 2005. na World Expo sajmu. Predvodi elektrik jazz kvintet Pannonia Project i Vladimir Samardžić Trio koji čine brazilski gitarista Marco Antonio da Costa i Vladimir Kostadinović. Sarađuje s mnogim orkestrima(Big Band RTS, Beogradska filharmonija, Vojvođanski simfonijski orkestar, Zrenjaninska filharmonija), poznatim muzičarima iz Srbije i regiona, vokalnim solistima (Bisera Veletanlić, Dado Topić, Vlado Georgiev, Jelena Tomašević, The Frajle), kao i sa svetski poznatim imenima (Luis Bonilla, Thana Alexa, Mokhtar Samba, Amira Medunjanin, Bojan Zulfikarpašić, Teodosii Spassov).  . Bio je član legendarne srpske rock grupe SMAK (1994-1997), “Balkan world music” ansambla Slobodan Trkulja & Balkanopolis (2002-2004) i jazz fusion grupe Vasil Hadžimanov Band (2000-2010) sa kojim je snimio 4 albuma. Od 2020. godine svoje znanje i iskustvo prenosi na muzičare svih generacija i nivoa u okviru svoje škole „Vladabass lessons“. 2022. godine je objavio novi dugo očekivani album “Catching the Wind” (SKC NS) koji su mnogi sa oduševljenjem dočekali. Od 2023. učestvuje u realizaciji dva nova projekta, Balkan jazz klavirskog Tihomir trija i velikog simfo rok spektakla“Simpy The Best“ posvećenog Tini Tarner.

banner

Foto: Vladimir Janić (ustupljene fotografije)

Vizual: Udruženje “Štek House” Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti