Početna » Premijera Forum teatra ‘Reformiši se!’ Niški srednjoškolci ujedinjeni protiv nasilja

Premijera Forum teatra ‘Reformiši se!’ Niški srednjoškolci ujedinjeni protiv nasilja

od strane bukovac

PROTECTA je sinoć u prostorijama Akademskog pozorišta Studentskog Kulturnog Centra Niš organizovala premijeru Forum teatra mladih: “Reformiši se!”. Mladi iz pet niških srednjih škola su kroz dramske scene Forum teatra i uz mentorsku podršku glumca Aleksandra Stevanovića predstavili raznovrsne aspekte nasilja među mladima, uključujući partnersko, vršnjačko, fizičko, psihološko i verbalno nasilje.

Forum teatar, kao interaktivna forma pozorišta, omogućava publici ne samo da gleda predstavu, već i da se aktivno uključi u diskusiju i rešavanje prikazanih problema. Publika koju su sačinjavali mladi iz niških srednjih škola i predstavnici OCD-a bila je aktivno uključena u diskusiju scena i predlaganje mogućih rešenja zapaženih problema. Cilj forum teatra “Reformiši se!”, u organizaciji PROTECTA-e, bio je podizanje svesti o ozbiljnosti i rasprostranjenosti nasilja među mladima, kao i promovisanje dijaloga i empatije kao ključnih elemenata u borbi protiv ovog problema.

Forum teatar podržan je od strane pet niških srednjih škola (Prehrambeno-hemijske škole Niš, Pravno–poslovne škole Niš, Ekonomske škole Niš, ETŠ “Nikola Tesla” Niš, Trgovinske škole Niš) koje su delegirale učenike za učešće, a u narednim danima planirano je da se Forum teatar odigra i u niškim srednjim školama pred učenicima.

Forum teatar je realizovan u okviru projekta “REFORMIŠI SE! – REakcijski FORum Mladih”, koji je podržan u okviru programa Ziman-ov fond za mlade, a sproveden je uz podršku Studentskog Kulturnog Centra Niš.

banner

Ovaj događaj je pokazao da su mladi u Nišu ne samo svesni problema nasilja, već i spremni da se aktivno bore protiv njega, pružajući podršku jedni drugima i gradeći sigurnije okruženje za sve.

Foto: PROTECTA (ustupljene fotografije)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti