Početna » Veritas priznat za rešavanje klimatskih promena

Veritas priznat za rešavanje klimatskih promena

od strane bukovac

Kompanija Veritas Technologies, lider u bezbednom upravljanju podacima u više oblaka, danas je saopštila da joj je Klimatski registar dodelio nagradu za liderstvo u lancu vrednosti za 2024. godinu, kako navodi, za izuzetnu posvećenost, inicijative, performanse i ishode fokusirane na emisije opsega 3.

Kako je definisano od strane Američke agencije za zaštitu životne sredine, “Emisija opsega 3 rezultat je aktivnosti iz sredstava koja nisu u vlasništvu ili koje kontroliše izvešćujuća organizacija, ali takvih da organizacija indirektno utiče u svom lancu vrednosti. Lanac vrednosti organizacije sastoji se i od njenih uzvodnih i nizvodnih aktivnosti.”

Među svojim nedavnim dostignućima u vezi s emisijama opsega 3, Veritas je radio sa svojim špediterom na smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte u transportima iz Evrope do Kine i SAD do Kanada za po 90 odsto. Kompanija je takođe uspostavila inovativni program dispozicije imovine koji je pomogao njenom lancu vrednosti da uštedi 8 miliona kilograma emisije CO2, 4 milijarde litara vode i 52 miliona tona zemlje.

Rags Srinivasan, direktor za održivost u Veritasu, rekao je: “Počastvovani smo što smo dobili nagradu za vođstvo zalanac vrednosti koje dodeljuje Klimatski registar i bili deo grupe organizacija koje predvode promene kako bi se smanjio uticaj klimatske krize. Naša posvećenost održivosti se proteže izvan reči – radi se o aktivnom slušanju ciljeva održivosti naših klijenata, o tome kako biti pedantan u tome kako biramo i radimo sa našim dobavljačima i gradimo uređaje za sajber otpornost koji ne samo da štite od rensomver napada već su dizajnirani s energetskom efikasnošću na umu. Naš posvećeni tim svakodnevno napreduje po pitanju održivosti u Veritasu.”

banner

Veritas je priznat s drugim dobitnicima nagrada za klimatsko liderstvo 22. maja, na Konferenciji o klimatskom liderstvu koju je predstavio Klimatski registar u Klivlendu, Ohajo.

Ejmi Holm, izvršna direktorka u Klimatskom registru, rekla je: “Čestitam kompaniji Veritas, dobitniku nagrade za klimatsko liderstvo 2024. godine, na njenom izvanrednom dostignuću. U vreme kada je svetu hitno potrebno više klimatskih ambicija, ove organizacije i pojedinci pokazuju šta je moguće.”

Više o Veritas posvećenosti ekološkim, socijalnim i upravnim principima saznajte ovde.

Foto: Promo

Izvor: Itresenja.com

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti