Početna » Prenos broja iz jedne u drugu mobilnu mrežu za samo dva dana

Prenos broja iz jedne u drugu mobilnu mrežu za samo dva dana

od strane bukovac

Najviše brojeva mobilne telefonije u prvoj polovini 2023. godine preneto u A1 mrežu

Nova legislativa o prenosu brojeva Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), donosi dobre vesti za sve korisnike mobilnih usluga u Srbiji. Od 1. avgusta prenos broja iz jedne mobilne mreže u drugu se smanjuje sa četiri na samo dva dana. Ova pozitivna promena predstavlja pravi iskorak u olakšavanju i ubrzanju procesa prenosa broja za korisnike, omogućavajući im da brže i jednostavnije pređu u mobilnu mrežu po svom izboru.

Tokom protekle decenije, trend prenosa brojeva je u konstantnom porastu. Od kada je ta opcija omogućena zakonom, u Srbiji je milion i po brojeva preneto u drugu mrežu. Prema RATEL-ovim izveštajima poslednje dve i po godine, A1 Srbija zauzima ubedljivo prvo mesto u izboru korisnika koji žele da prenesu svoj broj u drugu mrežu. U prvoj polovini ove godine, zabeleženo je preko 20.630 novih korisnika koji su se opredelili da iz mreža drugih operatora mobilne telefonije, svoj broj prenese u A1 mrežu.

A1 Srbija spremio je dodatnu pogodnost za korisnike koji žele  da prenesu broj u ovu mrežu, omogućivši 6 meseci bez mesečne naknade za NEO23, paket za koji se odlučuje najveći broj korisnika. Ovaj paket odgovara na različite životne stilove korisnika, sa tri moguće opcije – Travel, Joy i Protect, a do sada ga je izabralo čak 100.000 ljudi.

banner

Dodatno, A1 je prva kompanija u Srbiji koja je uvela Eco Rating – međunarodnu metodologiju za procenjivanje nivoa održivosti i ekološkog uticaja mobilnih telefona iz svoje ponude. Kako bi dodatno podržala korisnike da naprave pozitivnu promenu, uvedena je i produžena garancija od 3 godine na odabrane telefone sa višom Eco Rating ocenom.

Foto: A1 Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti