Početna » Parni valjak nastupio u Nišu nakon 12 godina

Parni valjak nastupio u Nišu nakon 12 godina

od strane bukovac

U završnoj večeri “Evergreen festivala” na letnjoj pozornici u Nišu, više od 3.000 posetilaca imalo je priliku da uživa u nezaboravnom nastupu legendarnog rok sastava Parni valjak. Ovo veče je bilo posebno jer je grupa prvi put nastupila sa novim pevačem, Igorom Drvenkarom, koji je uspešno zamenio preminulog frontmena Akija Rahimovskog.

Početak koncerta obeležila je aktuelna pesma “Ljubavna”, koja je otvorila vrata nizu njihovih najvećih hitova. Publika je sa oduševljenjem prihvatila novog pevača čiji je nastup bio ispunjen energijom i strašću. Svaka pesma je bila izvedena na prepoznatljiv način, a vrhunac emocija dogodio se tokom izvođenja numere “Dođi”, kada je atmosfera dostigla vrhunac uz zajedničko pevanje publike.

Tokom večeri, prisutni su se sa setom sećali Akija Rahimovskog, čiji je duh bio prisutan na pozornici kroz brojne referencije i omaže. Nagradu za životno delo, koju je grupi uručila direktorka festivala Snežana Jovanović, doživeli su kao priznanje za decenije posvećenosti muzici i vernoj publici. Statuu je izradio Jovan Cekić u saradnji sa niškom firmom Euro stil, simbolišući trajnost i značajna dostignuća benda.

Parni valjak, osnovan 1975. godine u Zagrebu, i dalje ostaje aktivan i inspirativan za brojne generacije ljubitelja rok muzike. Nakon perioda pauze i reorganizacije, bend je ponovo oživeo svoj muzički put, a sa novim pevačem Igorom Drvenkarom planira dalje nastupe na evropskoj turneji, donoseći svoju karakterističnu energiju i stihove širom kontinenta.

banner

Veče u Nišu je bilo više od koncerta. Bila je to prilika da se slavi ljubav prema muzici, sećanje na legende i novi početak za jedan od najcenjenijih bendova regionalne rok scene.

Autor fotografija i videa: Aleksandar Ilić

Novinar: Andrijana Milenković – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti