Početna » Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

Ljubimci na poslu: Kompanija Mars obeležava Svetski dan pasa na poslu

od strane bukovac

Četiri saveta za uspostavljanje pet friendly radnog okruženja

Kao vodeći proizvođač hrane za kućne ljubimce, kompanija Mars već godinama gradi pet-friendly radno okruženje i radi na dizanju svesti o zdravlju kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika. Poznato je da prisustvo ljubimaca poboljšava dobrobit i produktivnost zaposlenih, čineći radnu atmosferu zdravijom i srećnijom, a povodom obeležavanja Svetskog dana pasa na radnom mestu, Mars deli svoje iskustvo i savete kako bi podržao pet friendly kulturu.

Kako bi ohrabrila i inspirisala druge kompanije pri uvođenju ove prakse, kompanija Mars ove godine deli savete iz svoje dugogodišnje prakse:

Otkrijte benefite

banner

    Vreme provedeno sa kućnim ljubimcima nudi mnoge prednosti koje zaposlenima mogu pomoći da prevaziđu izazove koje užurban radni dan može da stvori. Smanjenje stresa, poboljšanje raspoloženja, i stvaranje pozitivne reputacije kompanije su neizostavna prednost kućnih ljubimaca u radnom prostoru jer pomaže stvaranju prijateljskih odnosa i motiviše zaposlene da svoje pauze od poslovnih obaveza provedu u igri sa ljubimcima, ili u brizi o njima. Odvojite vreme u toku radnog dana koje ćete potpuno posvetiti ljubimcima u svom radnom okruženju – oni su svakako najsrećniji kad su s vama.

    Pokažite svoju brižnu stranu

    Formiranje udobnog prostora u kom ljubimci provode vreme neophodan je korak u izgradnji produktivnog i prijatnog radnog prostora. Kratka šetnja za vreme pauze, igra i poslastice predstavljaju ne samo način za povezivanje zaposlenih međusobno i sa ljubimcima, već i omogućava opuštanje i distrakciju od svakodnevnih poslovnih izazova. Igra i briga idu zajedno, a na nama je da brinemo o sebi kroz brigu o našim ljubimcima.

    Uvedite jasna pravila

    Uspešno primenjivanje programa ljubimaca u radnom prostoru postiže se pažljivo promišljenim pravilima i ugovorenim regulativama, koje doprinose dobrobiti kako zaposlenih, tako i ljubimaca. Briga o higijeni, zdravlju i ponašanju ljubimaca pospešuje srećniju atmosferu u radnom prostoru i kreira zdrave temelje za produktivno i bezbrižno deljeno vreme i prostor u radnom okruženju.

    Komunicirajte promene

    Interna komunikacija programa pet friendly radnog prostora, od planiranja do implementacije, treba da uključuje sve zaposlene. To podrazumeva širenje logističkih informacija, ali i zabavnih praksi koje će motivisati zaposlene. Internim učvršćivanjem pet friendly kulture, razvija se plan eksterne komunikacije, zarad pospešivanja projekta van kompanije.

    “Kompanija Mars zalaže se za stvaranje pet-friendly kulture. Ljubimci obogaćuju naše živote i naša je odgovornost da prilagodimo prostore njima. Prisustvo ljubimaca u radnom prostoru donosi mnoge benefite za kompanije i zaposlene. Kroz ove smernice želimo da pomognemo drugim organizacijama da postave visoke standarde za pet-friendly radne prostore”, izjavila je Vanja Vagić, menadžerka korporativnih poslova.

    Kompanija Mars nastavlja da podržava pet-friendly kulturu, stvarajući prostore koji odgovaraju potrebama kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika, omogućavajući zaposlenima da uživaju u harmoničnom životu sa svojim ljubimcima.

    Foto: Kompanija Mars (ustupljena naslovna fotografija redakciji Media Press-a)

    Autor: Portal Media Press Srbija

    Slične vesti

    mediapress-logo-footer

    Copyright – Joombooz 2022

    Izbor urednika

    Najnovije vesti