Početna » Otvaranje trećeg Slaughter festivala večeras na zidinama Korvingrada

Otvaranje trećeg Slaughter festivala večeras na zidinama Korvingrada

od strane bukovac

Uvertira trećeg Slaughter festivala odigraće se večeras, na istorijskom lokalitetu Korvingrad na uzvišenju nadomak Niša i Doljevca, na zidinama vizantijskog utvrđenja, sa željom organizatora da skrenu pažnju na ovo vredno, a zaboravljeno mesto kome je neophodna puna revitalizacija.

Večeras u 20 časova počinje muzičko-scenski performans „Cobi’s Death – Ponoćna liturgija“ u koreografiji Sare Ljubić. Na zidinama tvrđave biće premijerno predstavljena skulptura Arpada Slančika „Leptirica“ i održana projekcija remasterizovane kopije istoimenog kultnog srpskog horor filma Đorđa Kadijevića. Ispred zidina biće predstavljeni i strip radovi niških autora sa predhodno održanog festivala.

Podsećamo, treći Slaughter festival održaće se u nekadašnjoj doljevačkoj klanici gde će na dve nezavisne bine i četiri bioskopa biti održano dvanaest koncerata i prikazano trideset filmskih ostvarenja. U muzičkom delu programa nastupaće pored grupa iz Srbije sastavi iz Finske, Bugarske, Albanije i Mađarske. Festival otvara srpska premijera filma Supstanca, sa Demi Mur u glavnoj ulozi, a ovaj film je na nedavno završenom Kanskom festivalu poneo Zlatnu palmu za najbolji scenario. Naljbolji filmovi biće ovenčani nagradom „Zlatna macola“.

Ulaz za posetioce se ne naplaćuje, a za publiku iz Niša besplatan prevoz polazi svakoga dana sa parkinga Doma vojske Srbije u 18.30 časova, dok je povratak svakodnevno po završetku programa. Obezbeđen je i besplatan parking za sve one koji dolaze svojim automobilima.

banner

Slaughter festival se održava pod pokroviteljstvom Opštine Doljevac, Ministarstava Kulture i Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština.

Foto: Slaughter festival (ustupljene promo fotografije redakciji Media Press-a)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti