Početna » Od ‘retrogradnog’ Merkura do gradskih gužvi: kako se suočiti sa mikrostresovima

Od ‘retrogradnog’ Merkura do gradskih gužvi: kako se suočiti sa mikrostresovima

od strane bukovac

Kompanija Mars deli tajne milenijalaca i generacije Z za prevazilaženje stresa

Mikrostresovi su sitni stresni trenuci koji se dešavaju svakog dana i oduzimaju vreme, energiju i entuzijazam. Iako se u trenutku mogu učiniti mali i beznačajni, mikrostresovi nam mogu naneti štetu ukoliko se skupljaju i ne kanališu duži vremenski period.

Letnja sezona se polako bliži kraju, ali se čini da svakodnevne sitnice i neprijatnosti ne jenjavaju. Bezbrižan život na godišnjem odmoru pretvara se u gradske gužve i beskrajne liste obaveza. Telefoni  ne prestaju da zvone, a sitne i one drugerasprave sa kolegama ili partnerom čine svakodnevnicu krajnje neprijatnom i stresnom.

Svesni količine mikrostresova u svakodnevnom životu, kompanija Mars i brend žvakaćih guma Orbit uradili su istraživanje* o uzrocima mikrostresova. Kao kompanija koja kvalitetno provedeno ‚‚vreme za sebe’’ u toku stresnog dana, kompanija Mars i brend Orbit podelili su s nama efikasne načine koji pomažu u borbi sa mikrostresovima.  

banner

Istraživanje je pokazalo da se čak 40% ispitanika sa mikrostresovima suočava svakodnevno. Ipak, da nije sve tako crno pokazuje i činjenica da u borbi protiv njih najefektivnijim su se pokazali izolacija od izvora stresa (44%), šetnja u parku (42%) i razgovori o osećanjima sa bliskim ljudima (38%). Istraživanje je takođe pokazalo da je kreiranje vremena za sebe veoma važno za čak 47% ispitanika, jer im omogućava da se opuste (67%), isključe iz svakodnevnog života (53%) i posvete stvarima koje vole (62%).

Mada su mikrostresovi svakodnevna pojava u toku cele godine, oni koji veruju u astrologiju kažu da su periodi ‚‚retrogradnog’’ Merkura, poput onog od 1. do 24. aprila, ovog kroz koji trenutno prolazimo od 4. do 27. avgusta, ili onog koji nas čeka od 25. novembra do 15.decembra – doba godine kada se češće susrećemo sa neprijatnostima. Povratak bivših partnera, kvarovi u tehnologiji, nezgode na putevima i problemi sa komunikacijom, samo su neke od posledica Merkurovog „retrogradnog hoda“, kažu zagovorenici astrologije.

Sprovedeno istraživanje je otkrilo da čak 15% ispitanika tvrdi da je osetilo negativan uticaj ove astralne neprijatnosti na svojoj koži, te da gotovo isto pogađa i milenijalce (16%) i generaciju Z (15%) . Ipak, samo 7% milenijalaca se izjasnilo da na njih ‚‚retrogradni Merkur’’ utiče veoma negativno, dok je kod generacije Z taj broj znatno manji, odnosno 2%.

„Vidimo veliku važnost u borbi protiv mikrostresova u svakodnevnom životu i potrebi za odvajanjem trenutaka samo za sebe. U kompaniji Mars verujemo da odvajanje trenutaka za sebe u toku dana može pomoći u postizanju smirenosti i da žvakaće gume mogu biti savršen saputnik u borbi protiv mikrostresova. Nadamo se da ćemo videti više ljudi kako kreiraju trenutke za sebe, dok zajedno pronalazimo nove i kreativne načine da se izborimo sa mikrostresovima”, izjavila je Katarina Lero, regionalna portfolio menadžerka za kategoriju žvakaćih guma u kompaniji Mars

Mikrostresovi su neizbežan deo svakodnevnog života, ali uz prave alate i strategije, moguće je stvoriti trenutke mira i smirenosti. Kompanija Mars i brend Orbit nastaviće da inspirišu ljude da se bolje nose sa svakodnevnim izazovima i da kreiraju vreme za sebe, čak i u sledećem periodu „retrogradnog“ Merkura, koji nas čeka krajem godine.

*Disclaimer: Svi dalji podaci potiču iz ovog istraživanja. Anketa je sprovedena od strane brenda Orbit u partnerstvu sa kompanijom Deep Dive Research and Consulting, i obuhvatila je 200 ispitanika. Anketa je bila aktivna od 19.04.2024. godine do 10.05.2024. godine.

Promo vizual: Kompanija Mars (ustupljena naslovna fotografija redakciji portala Media Press Srbija)

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti