Početna » Radnički otputovao u Tursku na pripreme

Radnički otputovao u Tursku na pripreme

od strane bukovac

Nakon četiri nedelje rada u Nišu, ekspedicija Fudbalskog kluba Radnički danas je otputovala u tursko odmaralište Belek pored Antalije, gde će obaviti glavni deo priprema pred početak drugog dela sezone, koja startuje već 4. februara. Na pripremama će provesti 16 dana i odigrati šest pripremnih utakmica.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović je pred put u Tursku sumirao utiske o prvom delu priprema i najavio dalje planove do početka sezone.

Jako sam zadovoljan sam urađenim u dosadašnjem delu priprema. Sve zacrtano za prvi deo priprema, koji je i najteži – ostvarili smo. Izbegli smo povrede igrača, oni su dostigli optimalni nivo kondicije i fizičke spreme i to nam sada daje mogućnost da se uigravamo na taktičkom planu. Energija i pristup treninzima koje su fudbaleri pokazali u radu
tokom prve faze za svaku su pohvalu, sada nam sledi lepši deo posla i odigravanje pripremnih utakmica.

Zatim je strateg Radničkog govorio o igračkom kadru i dosad odrađenom u prelaznom roku.

banner

Stigla su nam četvorica jako dobrih fudbalera, Varga, Mićin, Marjanović i Andrić, a uz otkupljenog Cvetkovića imamo odličnu konkurenciju za svaku od pozicija u timu. Na pravom smo putu da napravimo kvalitetan i moćan Radnički, a meni preostaje drugi deo posla – uigravanje jednog novog tima na prijateljskim utakmicama, kako bi na proleće bili mnogo bolji i uspešniji nego jesenas.

Radnički će tokom boravka u Turskoj odigrati šest kontrolnih mečeva protiv poljske Jagelonije (14.1), azerbejdžanske Zire (17.1), češkog Bohemiansa (20.1), ruskog tima Krila Sovjetov (23.1) i ukrajinskog Metalista iz Harkova (27.1). Ime protivnika za utakmicu zakazanu za 26. januar saznaće se do kraja nedelje.

Tražili smo rivale koji su po meri Radničkog, renomirane ekipe koje igraju kvalitetan fudbal, kako bismo se što bolje pripremili za nastavak sezone, a i kako bih mogao kroz njih da izaberem prvih 11 koji će februara startovati na prvenstvenim utakmicama– zaključio je Lalatović.

Na kraju, Lalatović se osvrnuo i na raspored ekipe u nastavku sezone.

Prvih nekoliko prvenstvenih mečeva igramo protiv klubova koji su sličnog kvaliteta u odnosu na nas. Tu svako svakog može da dobije, a da bismo ostvarili naš zacrtani cilj, a to je plasman u plej of, moramo da budemo spremniji od njih i, nadam se, krenemo odmah sa pobedama.

Sportski direktor kluba, Aleksandar Jovanović, osvrnuo se takođe na do sada realizovane transfere u prelaznom roku, i izneo svoja očekivanja za pripreme u Turskoj.

Za sada sam zadovoljan učinjenim na treninzima i igračima koje smo doveli u Radnički. Uglavnom su to fudbaleri koji, pored svog kvaliteta, imaju i dominaciju u visini i skok igri, što je bio nedostatak ekipe u jesenjem delu sezone. Svi igrači su dovedeni u dogovoru sa šefom stručnog štaba nakon detaljne analize i procene svakog pojedinca. U odličnom sastavu putujemo na pripreme od prvog dana, a moguće je da će nam se pridružiti još neko veliko pojačanje. Sa druge strane, možda neko od igrača koji putuju i otpadne iz konkurencije za sastav, ukoliko procenimo da nije na dovoljno visokom nivou i ne poseduje kvalitet koji nam je za proleće svakako neophodan. Protivnici na ovim pripremama su birani tako da nam pokažu realnu sliku mogućnosti svakog našeg igrača i Radničkog kao ekipe. Naš cilj je doći do plej ofa u regularnom delu sezone i nadam se da ćemo, nakon dobro odrađenih priprema, to i uspeti.

Iz Niša su danas u Tursku otputovala 26 fudbalera i kompletan stručni štab Radničkog, na čelu sa šefom Nenadom Lalatovićem i sportskim direktorom Aleksandrom Jovanovićem. Nakon poslednjeg treninga određen je spisak fudbalera za ovaj deo priprema. Na njemu su: Rosić, Stevanović, Kitanović, Varga, Frei, Jamkam, Savić, Etongu, Gaku, Andrić, Stojanović, Jovičić, Pejović, Marjanović Stefan, Marjanović Saša, Dimić, Mesarović, Ajdar, Mićin, Cvetković, Jovanović, Đurišić, Živojinović, Štulić,
Petrov, Petrović.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti