Početna » ‘Bila jednom jedna zima’ i ‘Alisa u zemlji čuda’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

‘Bila jednom jedna zima’ i ‘Alisa u zemlji čuda’ na repertoaru Pozorišta lutaka Niš

od strane bukovac

Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka su predstave „Bila jednom jedna zima“ i „Alisa u zemlji čuda“ kojom će biti obeležen Dan lutkarstva Srbije.

Četvrtak, 9. februar, 18.00 sati

„Bila jednom jedna zima“

Priča o dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vuk Vule, Lija Mudrolija, Tata Zeka, Mali Zeka i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezgode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prijateljstvu.

banner

Članovi glumačkog ansambla Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić su pored glumačkih, iskazali i svoje druge talente jer svako od njih potpisuje i neke od elemenata predstave: dramatizaciju i adaptaciju teksta, režiju, tekstove songova, izbor muzike, muzičku obradu, korepeticiju, kostime, scenografiju, dizajn plakata i programa.

Nedelja, 12. februar, 11.30 sati

„Alisa u zemlji čuda“

Dan lutkarstva Srbije

Priča o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlju čuda kakva postoje samo u snovima, jedna je od najpoznatijih priča ikada napisanih. Beli zec, Šeširdžija, Crna kraljica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada, samo su neka od nesvakidašnjih bića sa kojima se ona susreće.

Sve je maštovito oživljeno kreativnim scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želju za igrom i maštom, a ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji svakoga vodi u svet fantazije i avanture.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Ćorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Slobodan Miljković, Dejan Gocić i Toma Bibić.

Fotografije: „Bila jednom jedna zima“: Foto Art“; „Alisa u zemlji čuda“: Matija Davidović

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti