Početna » ‘Igre u pesku’, ‘Šok prepoznavanja’ i ‘Kući’ ovog februara u Akademskom pozorištu

‘Igre u pesku’, ‘Šok prepoznavanja’ i ‘Kući’ ovog februara u Akademskom pozorištu

od strane bukovac

Na kamernoj sceni Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš ovog februara igraće se tri predstave: “Igre u pesku”, “Šok prepoznavanja” i “Kući”.. Predstave počinju u 21 sat, a svi zainteresovani karte mogu kupiti u Akademskom na dan igranja sat vremena pre početka, po ceni od 150 dinara.

Scena Akademskog pozorišta SKC Niš je 9. februara rezervisana za najnoviju predstavu – “Igre u pesku”.

Ova duodrama, u kojoj igraju glumci Anđelija Mirović i Petar Ščepihin, je svoju premijeru imala decembra 2022. godine. Predstava je rađena po tekstu poljskog autora Mihajla Valčaka, a u kolektivnoj režiji.

“Šta to junaci ovog komada u sebi nose od kuće, da li će dobiti odgovore na svoja pitanja, kako će se snaći u svakodnevnim životnim situacijama i šta to njih buni u ovom svetu, i oni sami saznaće na poslednjem igralištu, u pesku“, kažu o predstavi u Akademskom pozorištu.

banner

16. februara publika će imati priliku da pogleda predstavu “Šok prepoznavanja” u režiji Ninoslava Živojinovića.

Foto: Studentski kulturni centar Niš

“Šok prepoznavanja” je najduže igrana predstava u Akademskom pozorištu. Premijerno je odigrana novembra 1994. godine, a jubilarni 60. put izvedena je 28. decembra 2022. Od kada je prvi put postavljena glumci su se menjali, ali se zbog svog kvaliteta i dobrog humora dugo održala na sceni. Ova lagana komedija publici otvara vrata ka svetu glumaca i reditelja. Na šaljiv, ali i ozbiljan način, prikazuje sa čime se sve nose glumci i reditelji koji, iako dolaze iz različitih pozadina, dele ista interesovanja i cilj, a to je pre svega dobra predstava.

21. februara će na kamernoj sceni Akademskog biti izvedena predstava “Kući”, u režiji Davida Alića.

Foto: Studentski kulturni centar Niš

Predstava već četiri godine privlači veliku pažnju gledalaca. Prateći tragičnu sudbinu odbegle dece iz domova za nezbrinutu decu, publika se suočava sa surovim svetom koji ih okružuje. Ipak, u tom turobnom svetu junaci predstave stvorili su svoj dom.”Kući”, prema rečima reditelja, govori upravo o želji svakog čoveka za toplinom i porodicom.

Podsećamo, karte za predstave možete kupiti na dan igranja od 20 sati, a predstave počinju u 21 sat. Cena karte je 150 dinara. Sve informacije o repertoaru i predstavama Akademskog pozorišta SKC Niš možete pronaći i na društvenim mrežama pozorišta i SKC-a.

Naslovna fotografija “Igre u pesku”: Davorin Dinić

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti