Početna » Lalatović pred Radnik: uz naš maksimum i podršku navijača sutra pobeđujemo

Lalatović pred Radnik: uz naš maksimum i podršku navijača sutra pobeđujemo

od strane bukovac

Fudbalere niškog Radničkog sutra od 13 sati očekuje duel sa ekipom Radnika iz Surdulice u 22. kolu Superlige Srbije.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović i fudbaler Stefan Cvetković najavili su predstojeći meč protiv tima koji zauzima 16. poziciju na tabeli.

Lalatović je najpre analizirao sutrašnji meč i osvrnuo se na ekipu Radnika:

  • Sutra nas očekuje derbi juga Srbije. Igramo protiv ekipe koju vrlo dobro poznajem. Imam samo reči hvale za Radnik jer su se jako dobro pojačali i na svim pozicijama u timu imaju kvalitetne igrače. Da su imali ovakav sastav na početku sezone, borili bi se za plasman u Evropu, a ne za opstanak. Makarić, Dražić, Radulović i svi ostali koji su tu imaju kvalitet da jednim potezom reše utakmicu. Igraju jako dobro iza lopte, imaju sjajnu polukontru i kontru, kada igraju na strani organizovano se brane i teško ih je probiti. Posle oduzete lopte imaju brzu tranziciju, pa moramo biti oprezni i ne smemo se opustiti niti jedan minut. Videli ste kako je prošao Partizan protiv ekipe Mladost GAT. To sam rekao i igračima, za nas je svaka utakmica kao finale Kupa, potreban mi je maksimalan fokus svakog od njih. I dalje smo u opasnoj zoni, a sve ekipe su sličnog kvaliteta i zaista je teško predvideti konačan rasplet u prvenstvu.

Govorio je potom o trenutnoj formi ekipe i naglasio da je timu potreban kontinuitet dobrih rezultata:

banner
  • Želimo da ponovimo igru iz utakmica protiv Lučana i Pazaraca i da u meč uđemo motivisaniji od protivnika. Na pravom smo putu i iz meča u meč moramo da podižemo nivo igre. Drago mi je i što smo posle 7 godina doneli bod iz Pazara u Niš, igrači su ostavili srce na terenu, ja im čestitam na pristupu. Sada moramo da potvrdimo te bodove, ali neće biti nimalo lako, ponavljam da izuzetno cenim igrače i stručni štab Radnika. Međutim, ne zanima me da li je naspram nas Radnik, Crvena zvezda ili neko treći, igramo na našem Čairu i ovde ćemo uvek ići na pobedu. Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da dođu u što većem broju i da nam budu vetar u leđa na ovoj utakmici. Meč će se igrati u subotu po lepom vremenu i ekipa i ja želimo da im se predstavimo u najboljem svetlu.

Zadovoljstvo šefu struke Radničkog donele su i pozitivne vesti iz medicinskog dela stručnog štaba:

  • Oporavili su nam se Belaković i Andrić i vraćaju se u tim, što je za nas jako bitno. Sa njima imamo kvalitet više i u ofanzivnim i u defanzivnim aspektima igre.

Komisija za žalbe FSS-a preinačila je suspenziju kojom je Nenad Lalatović bio kažnjen zbog isključenja na utakmici protiv ekipa
Mladosti, te će strateg niškog tima biti uz aut liniju na sutrašnjem meču:

  • Zaista nisam zaslužio onakvu kaznu, nisam ponovio delo zbog kojeg sam bio na uslovnoj kazni. Protiv Mladosti sam isključen posle dva žuta kartona, i bilo mi je jako teško kada sam saznao da neću moći da vodim tim na čak četiri utakmice. Želeo bih da se zahvalim Komisiji za žalbe, klub i ja smo uložili žalbu koju smo utemeljili na argumentima i verujem da su sada odlučili po propisima – kažnjen sam jednom utakmicom, i ostaju mi tri žuta kartona.

Stefan Cvetković bio je jedan od najboljih igrača Radničkog na pripremnim utakmicama, najefikasniji strelac u Antaliji, ali još uvek čeka pogodak u nastavku prvenstva:

  • U prva dva kola imao sam puno prilika, čak i neiskorišćen jedanaesterac, vreme je da krenem da pogađam i nastavim formu iz predsezone. Očekuje nas teška utakmica, pravi derbi. Idemo na pobedu, iako Radnik ima dobru ekipu i doveli su dosta kvalitetna pojačanja u proteklom prelaznom roku. Fokusirani smo, međutim, samo na našu igru, spremamo se iz utakmice u utakmicu. Idemo na pobedu sutra i uradićemo sve da dobijemo meč. Iza sebe imamo dve dobre utakmice, nadam se da sutra nastavljamo niz sa nova tri boda.

Utakmica na stadionu Čair počinje u 13 časova, a glavni sudija biće Novak Simović. Ulaznice za meč moguće je kupiti na biletarnici na istočnoj tribini stadiona Čair od 10 časova po ceni od 300 dinara za južnu tribinu, 500 za istočnu i zapadnu i 2000 za ulaz u svečanu ložu.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti