Početna » Bratislav Ristić novi sportski direktor Radničkog

Bratislav Ristić novi sportski direktor Radničkog

od strane bukovac

Rukovodstvo Radničkog postavilo je Bratislava Ristića za novog sportskog direktora kluba. Nakon odigranog jesenjeg dela šampionata Srbije, u Radničkom je odlučeno da se u organizacionom pogledu pokrenu korenite promene, kako u funkcionisanju prvog tima, tako i u omladinskom pogonu i ostalim segmentima kluba.

Ristić iza sebe ima bogatu igračku karijeru, kao i dosta iskustva u radu sa fudbalerima, koji će mu, bez sumnje, dosta značiti na novoj funkciji. Rođeni Nišlija igračku karijeru je započeo upravo u Radničkom, iz kojeg se otisnuo u belgijski Klub Briž. Usledili su transferi u Malagu, Metalurg iz Donjecka, Krasnodar, Slaviju iz Sofije, Rad, pa selidba u Čikago i završetak karijere u Olimpiku iz Sarajeva i Čeliku iz Nikšića. Nakon što je okačio kopačke o klin, Bratislav Ristić uspešno se bavio i menadžerskim poslovima, a povratak u Radnički vidi kao veliki izazov:

Izuzetno mi je drago što ću imati priliku da doprinesem boljoj organizaciji i rezultatima kluba. Razgovarao sam sa rukovodstvom kluba i od prvog čoveka Radničkog, Ivice Tončeva dobio jasne smernice kako će se Radnički menjati. Mislim da je vreme da Radnički krene uzlaznom putanjom. Neće mi biti lako, jer je dosta posla pred nama, ali sam zaista optimista. Važno je naravno i domaćinsko poslovanje, a znam da se u ovom klubu tako posluje. Mogu da istaknem da će biti promena u sportskom sektoru u narednom periodu. Postepeno ćemo menjati neke stvari u skladu sa našim mogućnostima. Ne možemo sada odjednom sve da menjamo ili da odsečemo ceo klub. Imamo jaku Upravu, prave ljude sa kojima možemo da napravimo iskorak prepoznatljiv u Srbiji. I tu nije bitan samo novac za neke promene, bitna je dobra organizacija, da se zna ko šta radi.

U narednim danima klub će predstaviti i novog šefa stručnog štaba, a pre početka priprema očekujemo i pojačanja u igračkom kadru. Dolaze igrači koji će praviti razliku na terenu i koji Radnički moraju da trgnu iz rezultatske krize. Stabilizacija rezultata i plasmana je prvi zadatak, a paralelno ćemo raditi i na okupljanju talenata koji će stasavati u našoj školi i iz nje biti promovisani u seniorski sastav. – rekao je u svom prvom obraćanju Bratislav Ristić.

banner

Dogovor o saradnji postignu je na obostrano zadovoljstvo. Novi sportski direktor u narednom periodu rukovodiće kompletnim sportskim sektorom, a Ivica Tončev, prvi čovek kluba, najavio je još promena.

Vreme je da novi ljudi, na određenim pozicijama, dođu u klub. Sportski direktor Bratislav Ristić jedan je od njih. Reč je o čoveku koji se dobro razume u fudbal, dobro poznaje prilike, kao i sve igrače u Evropi. Verujem da je ovo korak napred i da će stvari krenuti svojim tokom. Mi smo do sada imali problem – od deset igrača, mi smo kod pet grešili u dovođenju. Ne mi, već naš sportski sektor i oni koji su bili odgovorni za dovođenje igrača. Sada verujem da od deset možemo da promašimo samo kod jednog ili dva igrača… Mislim da će to doprineti boljitku i dati snagu klubu da u budućnosti bude još jači. Sportski sektor poveren je novom sportskom direktoru i on ima ovlašćenje da napravi svoj tim, skauting službu. Njemu je ukazano poverenje i niko iz rukovodstva ne želi da se meša u njegov rad i u to ko će biti deo njegovog tima. Promena će svakako biti na svim nivoima u narednom periodu, ali idemo korak po korak, – ističe prvi čovek Fudbalskog kluba Radnički, Ivica Tončev.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti