Početna » Lalatović pred meč sa Vojvodinom: Odlučiće detalji i veća želja za pobedom

Lalatović pred meč sa Vojvodinom: Odlučiće detalji i veća želja za pobedom

od strane bukovac

U 24. kolu Superlige Srbije fudbaleri Radničkog u utorak od 16 časova dočekuju ekipu novosadske Vojvodine.

Radnički u preostalih sedam kola regularnog dela prvenstva želi da obezbedi plasman među osam najboljih ekipa i plej of, a Vojvodina ima ambiciju da se plasira na poziciju koja na kraju prvenstva obezbeđuje izlazak na evro scenu.

Šef stručnog štaba Radničkog, Nenad Lalatović komentarisao je sutrašnjeg protivnika i situaciju u obe ekipe pred ovaj meč:

  • Vojvodina je pred naš duel smenila mog kolegu Milana Rastavca, koji je ranije ostavio dubok trag u Radničkom, a postavila na njegovo mesto još jednog nekadašnjeg trenera Radničkog, Radoslava Bataka. On će sigurno doneti novu energiju Vojvodini. Batak je sa Radničkim prošle sezone ostvario plasman za Evropu, i ja izuzetno cenim obojicu kolega. Vojvodina je trenutno šesta na tabeli lige, ali je po igračkom kadru, budžetu, primanjima i tradiciji uz Partizan i TSC, a odmah iza Crvene zvezde. O kvalitetima Vojvodine ne treba trošiti puno reči. Opasni su u ofanzivi, Čumić ima fenomenalnu brzinu, igru jedan na jedan, odličan dribling u obe strane. Zatim je tu i Malbašić, koga sam trenirao, on je jedan od boljih igrača naše lige. Tu je i Simić, te mlađi igrači – Topić, Zukić i Kabić. Fenomenalni pojedinci protiv kojih nam neće biti lako. Čeka nas neizvesna utakmica i daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu i osvojimo sva tri boda. Sudiće Srđan Jovanović i ubeđen sam da ćemo imati ravnopravan tretman, što je sve što tražim.

Strateg Nišlija je govorio i o prethodnoj utakmici u Kruševcu na kojoj je Radnički doživeo prvi poraz u prolećnom delu šampionata od domaćeg Napretka.

banner
  • Tu utakmicu nismo zaslužili da pobedimo. Nismo zaslužili ni poraz, ali je Napredak igrao sa više želje i borbe od nas i ponovo su prevagu donele naše greške u odbrani. Težak meč po teškom, vetrovitom vremenu. Znali smo odakle preti opasnost, a ponovo nismo uspeli da ispoštujemo dogovor da sprečavamo brzo izvedene slobodne udarce protivnika. Iz takve akcije smo i primili pogodak i dobili direktan crveni karton. Naš igrač je bio okrenut leđima i lopta ga je pogodila u ruku. Ne želim da komentarišem suđenje, a ne smem da dolazim u situaciju da dobijem kartone koji bi me udaljili sa klupe Radničkog. Kada sam video situaciju pre početka utakmice sa Napretkom ostao sam miran tokom celog meča jer mi je stalo da vodim sledeću utakmicu i ne ostavim klub na cedilu. Ovo je jedini razlog zbog koga sam “ostao nem” kraj aut linije. Čekaju moju grešku, a ovog puta nisam želeo da im dam povod za isključenje. To sam rekao i ljudima iz kluba i to je jedini razlog za onakav moj odnos na utakmici u Kruševcu.
  • Ovo je prvi meč na kome nisam bio zadovoljan kako je izgledao naš tim. Iako je sam meč bio slabijeg kvaliteta, trebalo je da pokažemo više želje za pobedom na njemu. Moramo da promenimo pristup i na meču sa Vojvodinom pokažemo da nam je pobeda preko potrebna. U našoj ligi, u kojoj su timovi ujednačenog kvaliteta, ti detalji, koncentracija, priprema meča i htenje često odluče ishod meča.

Na kraju, Lalatović je govorio i o kadrovskoj situaciji u timu i pisanju medija o sastavu niškog tima.

  • Odsustvuje Andrić koji je dobio crveni karton, nadam se samo da neće dobiti više od jednog meča kazne, nije bilo namere da odigra rukom pri onoj intervenciji. Videćemo i ko će nam biti bonus na sutrašnjem meču. Malo kuburimo sa njima od odlaska Štulića. Petrov je odličan špic, ali je dugo igrao na krilu i nije klasičan gol igrač. Mata je previše mlad da se baci u vatru za svaki meč, Škrbić nije prošao pripreme i ne može da igra svih 90 minuta. Piše se i o odsustvu iz tima Saše Marjanovića i Andrije Stojanovića. Marjanovića izuzetno cenim, ali on trenutno ne može da izdrži čitav meč, pred Napredak mu je oticalo koleno a ima i problem sa ložom. Zbog svog zdravstvenog stanja on u ovom trenutku ne može da poveže dve cele utakmice u visokom ritmu. Po dolasku u klub sam tražio da postavimo čvršću odbranu. Od Stojanovića sam tražio da u ispunjava određene zadatke u odbrani, a kako su nam potrebni skok igra i čvrstina još na pripremama sam na tu poziciju stavio Jamkama. Ova promena je dala rezultat, ne primamo toliko golova kao pre, a konkurentniji smo i u skok igri. U prva tri kola ovog proleća primili smo samo jedan gol, i to ne sa strane gde igra Jamkam.

Meč na stadionu Čair počinje u 16 časova, a cene ulaznica su standardne – 300 dinara za južnu tribinu, 500 za istočnu i zapadnu, a 2000 dinara za svečanu ložu.

Foto: FK Radnički Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti