Početna » Coca-Cola HBC Srbija vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet!

Coca-Cola HBC Srbija vas poziva: Pametno reciklirajte i osvojite električni trotinet!

od strane bukovac

Reciklažom ambalažnog otpada u Zrenjaninu do vrednih nagrada

Građani Zrenjanina koji tokom marta recikliraju iskorišćenu ambalažu proizvoda sa nalepnicom „Recikliraj“, kupljenih u IDEA i Roda prodavnicama, imaju priliku da osvoje vredne nagrade. Najvrednije reciklere u okviru jedinstvene inicijative „Recikliraj pametno“, koji  odlože najveći broj limenki, PET, Tetra Pak i staklene ambalaže,  nagradiće kompanija Coca-Cola HBC Srbija. Glavna nagrada je električni trotinet.

Autor: Coca-Cola HBC Srbija

Zainteresovani za učešće u ovom nagradnom konkursu treba da se registruju na Solagro aplikaciji http://zr.solagro.app/, iskorišćenu ambalažu odlože u pametne uređaje koji su postavljeni na 12 lokacija u Zrenjaninu i kodove dobijene pri odlaganju ambalaže unose u mobilnu aplikaciju. Na taj način sakupljaće poene, a pet korisnika sa najviše prikupljenih poena biće nagrađeno.

Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, ističe da je ova inicijativa primer kako reciklažu učiniti razumljivijom, pristupačnijom i zanimljivijom za građane.

banner

,,Svi znamo da je reciklaža dobra kako za prirodu, tako i za sve nas pojedinačno, ali podaci pokazuju da nažalost reciklaža i dalje nije na željenom nivou. Projekat „Recikliraj pametno“ je okupio jednu široku koaliciju institucija i partnera, različitih u mnogo čemu, ali jedinstvenih u nameri da damo doprinos popularizaciji reciklaže i čistijoj životnoj sredini. I upravo kroz ovaj projekat u Zrenjaninu, u kojem po prvi put koristimo napredne tehnologije, reciklažu približavamo svima, podstičući građane da se uključe i postanu najbolji recikleri i promoteri dobrih ekoloških navika“, kazala je Čaušević.

Ona je pozvala građane Zrenjanina da budu deo projekta i reciklažom doprinesu čistijem gradu.

Autor: Coca-Cola HBC Srbija

Projekat „Pametno recikliraj“ je deo ekološke inicijative ,,Sistem pametnog sakupljanja ambalažnog otpada“, koja se realizuje kroz program develoPPP nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a zajednički ga sprovode GIZ i Ball Packaging, Sekopak, Solagro Smart Recycling, Mercator-S i Reverse Logistics Group, u saradnji sa NALED-om i Recan Fondacijom, kao i pet kompanija, među kojim je i  Coca-Cola HBC Srbija.

Autor naslovne fotografije: Branislav Nenin

Promo baneri: Coca-Cola HBC Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti