Početna » Repertoar Pozorišta lutaka i premijera predstave ‘Bajka o Noćurku i Danici’

Repertoar Pozorišta lutaka i premijera predstave ‘Bajka o Noćurku i Danici’

od strane bukovac

Portal Media Press Srbija donosi repertoar Pozorišta lutaka Niš za tekuću sedmicu i informacije o premijeri predstave „Bajka o Noćurku i Danici“ rađenoj po motivima niškog pisca Miloša Petkovića, u režiji Rastislava Ćopića.

Četvrtak, 27. april, 18.00 časova

Bajka o Noćurku i Danici – pretpremijera

Petak, 28. april, 19.30 časova

banner

Bajka o Noćurku i Danici – premijera

Nedelja, 23. april, 11.30 časova

Bajka o Noćurku i Danici – prva repriza

Kratak sadržaj: U Čudesnoj kotlini, gde žive mnoga šumska i čarobna bića, jedan čarobnjak uz pomoć jednog patuljka, trola i brbljivog ježa, traži svoje izgubljene predmete da ispuni obećanje dato šumskoj majci. Da bi uspeli u tome, potrebni su im princeza praskozorja Danica i noćni vilenjak Noćurak. Jedini problem je što se njih dvoje – ne podnose! U susretu sa mnogim izazovima, moraće da sarađuju i prevaziđu svoje razlike da bi istrajali u ovoj čarobnoj avanturi o prijateljstvu, ljubavi i otkrivanju prave čarolije.

Predstava je rađena po motivima romana Miloša Petkovića.

Autorski tim: Rastislav Ćopić – režija, dramatizacija, adaptacija teksta i rešenje prostora, Dušan Stanković i Dragana Breza – kreacija i izrada lutaka, kostima i dekora, Tomislav Nikolić – izbor muzike, Nataša Ilić – lektor.

Uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Toma Bibić, Kristina Ranćelović (k.g.), Branimir Ranđelović (k.g.), Slobodan Miljković, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Lazar Nikolić.

Fotografije: Foto Selma

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti