Početna » Počinje novi ciklus otvorenih muzičkih radionica

Počinje novi ciklus otvorenih muzičkih radionica

od strane bukovac

Ovogodišnji ciklus Besplatnih muzičkih radionica otvara Peđa Milutinović

Štek House započinje novu sezonu otvorenih muzičkih radionica „BMR master class“ . Prvu u nizu radionica otvoriće  trenutno najtraženiji džez bubnjar u Srbiji –  Predrag Peđa Milutinović aka Drumbooty 8. maja 2023. godine od 19 časova u kući Julijan Djupona. Ulaz na radionicu je besplatan.

Peđa Milutinović je rođen u Kragujevcu i u svojoj dosadašnjoj karijeri potpisuje se kao džez bubnjar i kompozitor. Pohađao je časove džez bubnjeva kod prof. Dušana Ivaniševića i za klasične udaraljke kod prof. Dušana Vrbića.

2012. godine postaje član Maks Kočetov kvarteta i Vasil Hadžimanov benda. Sa Vasil Hadžimanov bendom snimio je dva albuma „Alive” feat. David Binney i “Linesin sand” i sa Maks Kočetov kvartetom album “13:30”. Album „Alive” je bio u DownBeat Top 100 albuma u 2016. godini.

banner

2013. godine zajedno sa Lukom Ignjatovićem, Filipom Bulatovićem i Petrom Krstajićem osniva Qzama quartet sa kojim je snimio i objavio album “Portret in black and white” 2016. godine. Muzički kritičari iz Srbije i sveta su u više navrata ocenjivali „Qzama quartet“ kao najbolji mladi bend u Srbiji i šire.
2015. godine zajedno sa Petrom Krstajićem i poznatim američkim saksofonistom Dejvidom Binijem osniva trio Avenija.

2016. godine osniva Schime Trio sa Lukom Ignjatovićem i Borisom Šainovićem. Debi album „Do you really wanna play” objavljuju za Metropolis Music u novembru 2016. godine. Najnoviji projekat Schime je „Fusion makes sense” sa 19-članim gudačkim orkestrom Muzikon. Schime i Muzikon nastupa na mœrs festivalu 2021. godine, nakon čega dobijaju izuzetnu recenziju u časopisu All About Jazz, koji je performans označio kao vrhunac novije istorije moers festivala.

2016. godine osvaja drugo mesto za najboljeg instrumentalistu na međunarodnom takmičenju „The Best Musical Mind“. Kao nagradu dobija putovanje u Sao Paolo u Brazilu, gde učestvuje na brojnim radionicama i svirati sa najpoznatijim brazilskim muzičarima kao što su Lupa Santiago, Robinho Antunes, Sidiel Viera i drugi.

U aprilu 2020. objavio je svoj debi album „Veritas Vincit” koristeći alias drumbooty za Orenda records iz Los Anđelesa. Na albumu se nalaze vizionarski saksofonista I kompozitor Dejvid Bini, Pera Krstajić – zvezda u usponu džez scene LA, Luka Ignjatović– najoriginalniji saksofonista na Balkanu, Ron Varburg – kritički cenjeni trubač I producent, Ilija Nikolić – a visoko inovativni klavijaturista i dizajner, i Andrija Gavrilović – sjajni klasični i džez trubač i kompozitor, svi sa sedištem u Njujorku, izuzetni gitaristi Nikola Milenković i Branko Trijić, i hip hop producent Stefan Todorović Mystee, sa sedištem u Beogradu, i Ivana Vukmirović Manivi , fenomenalna pevačica sa sedištem u Berlinu.

2020. godine osniva bend drumbooty kao petočlani sastav koji karakteriše energična i melodična fuzija džeza, elektronike, hip hopa i afrobeat-a. Pored Milutinovića na bubnju bend čine: saksofonista Luka Ignjatović, na klavijaturama Stevan Milijanović i Bojan Cvetković, Akoš Forgač na bas gitari koji upotpunjuje groove modernim pristupom koji donosi sa Berklija i njujorške džez scene. Pored samostalnih nastupa, bend je do sada ostvario saradnju sa našim popularnim hip hop sastavom Prti Bee Gee, koji je jako dobro odjeknuo u javnosti.

Ovogodišnji ciklus radionica se realizuje u saradnji sa kućom Julijan Djupona.

Foto: Promo

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti