Početna » Zbog radova u Banovini niški koncert Bjesova se seli u klub Oxygen

Zbog radova u Banovini niški koncert Bjesova se seli u klub Oxygen

od strane bukovac

Veliki niški koncert kultnih Bjesova, koji je ove subote trebalo da bude održan u Banovini, seli se u klub Oxygen na adresi Nikole Pašića 23a i biće održan u istom terminu, dakle ove subote, 8. juna od 21 sat. Razlog za pomeranje koncerta u drugi prostor su radovi u Banovini koji se izvode na uvođenju toplovoda i gasifikaciji kotlarnice u zgradi Univerziteta u Nišu. Radovi su krenuli 18. maja i očekivalo se da budu završeni do 8. juna, ali prema najnovijim informacijama to se nažalost neće desiti, pa je koncert Bjesova morao da bude pomeren na drugu lokaciju. Sve kupljene ulaznice za koncert u Banovini važiće i za novi prostor bez prepravke.

Kao predgrupa Bjesovima, od 20:30 sati nastupiće niški celtic-punk bend Fighting Sparrow.

Bjesovi će u Nišu nastupiti u novoj postavi koju čine: Zoran Marinković Marinko (vokal), Slobodan Vuković Billy (gitara), Mihailo Laušević (gitara), Marko Marković (bas) i Miloš Knežević (bubnjevi).

Ako pričamo o Bjesovima, možda bi najbolje bilo da priču započnemo „medaljama” koje je su osvojili, jer, istina je da Bjesovi, s obzirom na to da dolaze iz srpske provincije, najverovatnije ne bi bili primećeni od strane publike i kritike, da nije bilo svakome jasnih i vidljivih uspeha benda. Prvi veliki uspeh Bjesova iz Gornjeg Milanovca je pobeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, kada su novac od nagrade iskoristili za snimanje svog prvog albuma. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1993. godine, ovaj bend odnosi ubedljivu pobedu i na 27. Zaječarskoj gitarijadi, a odmah potom, tj. 1994. godine, po mišljenju mnogih svedoka, Bjesovi su imali i najupečatljiviji nastup na festivalu „Brzi bendovi Srbije” u Beogradu.

banner

Antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, ali i velika medijska pažnja usmerena na ovu u svakom pogledu zanimljivu grupu, obezbedili su Bjesovima kultni status kod publike. Verni fanovi sa nestrpljenjem i zanimanjem iščekuju svaki naredni potez benda, koji je uvek išao korak ispred logičnih očekivanja, što je valjda i jedna od glavnih odlika prave umetnosti u koju svakako moramo ubrojiti i rokenrol.

U muzičkom smislu, Bjesovi su eklektični rok, sigurno naslonjen na izvorne hard rok i pank tj. grandž postulate.

Na svakom svom koncertu Bjesovi atmosferu dovode do usijanja uz ogromne erupcije emocija publike, koja opijena Marinkovićevom harizmom deluje kao da je u transu. Upravo to glavni je razlog što Bjesovi i dan-danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

Čitavu karijeru Bjesova karakteriše svesnost u odnosu na sebe same i u odnosu na umetnički, politički i svaki drugi kontekst zadatog im vremena i prostora, a koja se posle početnih lutanja jedno vreme ustalila u okvirima religioznog koncepta, koji se na svom ishodištu maestralno pretvorio u najjednostavniju, ali suštinsku priču o ljubavi i empatiji.

Bjesovi godinama postoje i opstaju, a tokom karijere bend se izborio sa mnogim izazovima i nikad nije podilazio aktuelnim trendovima, te je ostao dosledan sebi i svojoj publici i u najtežim vremenima.

Ulaznice za koncert po pretprodajnoj ceni od 1500 rsd su u prodaji i mogu se kupiti u pivnici „Nemir” (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shop-u (Davidova 9), dok će cena ulaznice na dan koncerta biti 1700 rsd, ukoliko se ne rasprodaju ranije.

VIDEO:

Foto: Promo

Izvor videa: https://www.youtube.com/@bjesomarbjesovi

Autor: Nikola Jovanović – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti