Početna » Dr Hristina Kocić podeliće svoje izuzetno medicinsko znanje na Globalnom samitu Ujedinjenih nacija u Londonu

Dr Hristina Kocić podeliće svoje izuzetno medicinsko znanje na Globalnom samitu Ujedinjenih nacija u Londonu

od strane bukovac

Doktorka Hristina Kocić, jedan od najmlađih i najperspektivnijih srpskih dermatovenerologa, podeliće svoje izuzetno medicinsko znanje i iskustvo na Globalnom samitu Ujedinjenih nacija koji će se održati od 26. do 29. juna u Londonu. Učešće na Samitu predstavlja veliku čast za doktorku Kocić, koja je svojim dosadašnjim radom već ostavila dubok trag u svetu medicine.

Doktorka Kocić, osim što je vrhunski dermatovenerolog, takođe je dugogodišnji Rotarijanac. Već tri godine je predstavnik Srbije u Evropskom Rotaraktu i član Rotari kluba Beograd. Njeno aktivno učešće u humanitarnim inicijativama svrstava je među istaknute članove medicinske zajednice, a istovremeno je i izvor ponosa za nju samu.

Kocićeva će svojim prisustvom na samitu doprineti diskusijama o dermatološkim temama i pružiti uvid u najnovija dostignuća u ovoj oblasti. Njen doprinos neće biti samo akademski, već će se fokusirati i na primenjivanje dermatoloških inovacija u praksi, kako bi se unapredila dijagnostika, lečenje i prevencija kožnih oboljenja.

Njen najnoviji projekat koji će biti prezentovan na Globalnom samitu Ujedinjenih nacija odnosi se na nove terapijske opcije u lečenju psorijaze. Ovaj projekat je nagrađen kao najbolji klinički projekat za 2023. godinu od strane Evropskog udruženja dermatovenerologa (EADV). Ova prestižna nagrada potvrđuje izuzetnost i inovativnost doktorke Kocić u njenoj medicinskoj karijeri.

banner

,,Ovaj projekat treba da realizujem u saradnji sa profesorkom Keti Peris, direktorkom Policlinico Augustino Gemelli Universita, koja je po statističkim podacima jedan od vodećih stručnjaka u Evropi. Naročito mi je drago što je jedan od 17 ciljeva UN dobro zdravlje i kvalitet zivota dermatoloških pacijenata tokom i nakon pandemije koronavirusa, kao i razvoj novih dijagnostičkih pristupa u lečenju hroničnog oboljenja kože – psorijaze. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, oko 125 miliona ljudi širom sveta boluje od ove bolesti, dok u Srbiji taj broj iznosi 130.000.’’, ističe dr Kocić i dodaje da se bori za ideju o dostojanstvenom životu, gde se osobe ne suočavaju sa stigmatizacijom ili strahom od izražavanja svog vizuelnog identiteta i stanja kože.

Na Globalnom samitu Ujedinjenih nacija, doktorka Hristina Kocić će predstaviti rezultate svog istraživanja i podeliti svoje stručno mišljenje sa vodećim svetskim stručnjacima u oblasti medicine. Njeno prisustvo na ovom samitu svedoči o njenom profesionalnom uspehu i doprinosu medicinskoj zajednici.

Doktorka Hristina Kocić primer je posvećenog i stručnog medicinskog profesionalca koji ne samo da se ističe u svojoj oblasti, već i aktivno doprinosi humanitarnim inicijativama. Njen rad na projektu lečenja psorijaze pružiće novi uvid u medicinske terapije i biti od koristi za pacijente širom sveta.

Ljudska koža, pored svoje biološke uloge u zaštiti tela od spoljnih uticaja, regulisanju temperature i održavanju ravnoteže tečnosti, ima još jednu izuzetno značajnu ulogu – ona je nosilac vizuelnog identiteta.

Koža je najveći organ našeg tela i igra ključnu ulogu u našem fizičkom izgledu. Ona je naša spoljašnja barijera i pruža nam jedinstven izgled koji nas razlikuje od drugih. Boja, tekstura, ožiljci, mladeži i bore – sve ove karakteristike naše kože čine naš vizuelni identitet. Svaka osoba ima jedinstvenu kombinaciju ovih elemenata, što nas čini prepoznatljivim i razlikuje od ostalih.

Vizuelni identitet koji nosimo na koži igra ključnu ulogu u našem socijalnom životu. Naša koža nam omogućava da se povezujemo sa drugim ljudima, prenoseći poruke, emocije i informacije bez reči. Izrazi lica, gestikulacija i dodiri često se kombinuju sa stanjem naše kože kako bi se prenela dublja značenja.

Važno je napomenuti i da vizuelni identitet, čiji je koža glavni nosilac, često utiče na našu samoprihvaćenost i naše samopouzdanje. Kroz medije i društvene norme, često smo izloženi idealizovanim standardima lepote koji mogu stvoriti pritisak da se uklopimo u određene obrasce izgleda. Međutim, prihvatanje i ljubav prema svojoj koži, bez obzira na njene nedostatke ili razlike, ključni su za izgradnju zdravog samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Autor naslovne fotografije: Bojan Bojović/BSB studio

Foto ilustracije kožnih oboljenja: dr Hristina Kocić (Privatna arhiva)

Autor teksta: Vladimir Đorđević – Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti