Početna » Počeo Slaughter festival u Doljevcu

Počeo Slaughter festival u Doljevcu

od strane bukovac

Prvi dan festivala obeležila je dobra atmosfera koju nije narušila ni mala izmena satnice pred sam početak festivala, a ni komarci koji su sa ogromnom radošću dočekali goste na obali Toplice.

Usled tehničkog problema nastup švajcaraca URAL UMBO, uz minimalno kašnjenje, održan je na LAST HUMMER STAGE, umesto u glavnoj hali doljevačke klanice, ali otvaranje Slaughter Festivala proteklo je u savršenoj atmosferi pred nekoliko stotina posetilaca.

Slušali smo grupe ATOMIC FAULT, MELISSA, CARDINAL POINT, ali i goste iz inostranstva, finsko-švajcarsku andergraund atrakciju SUM OF R.

Prikazani su filmovi REZ, FRANČESKA, NE GOVORI ZLO, MONA LIZA I KRVAV MESEC, MEGALOMANIJAK i u specijalnoj projekciji prikazan je film T. T. SINDROM, a projekciji je prisustvovao reditelj Dejan Zečević.

banner

Prikazana je i selekcija kratkometražnih filmova koji su ušli u konkurenciju za Nagradu ZLATNA MACOLA za kratak metar. Publika je mogla da vidi filmove VIGIL HOURS  (Bdenije), VELIKI PETAK i POSLEDNJI DAN NA ZEMLJI.

Drugi dan Slaughter festivala počinje Tribinom „20 GODINA T.T. SINDROMA

U 13.00 sati u Deli prostoru u Nišu, održaće se razgovor o filmu T. T. Sindrom, pune dve decenije nakon njegove premijere. Sa nama će biti scenarista i reditelj tog filma, Dejan Zečević, a društvo će mu praviti Miroslav Lakobrija, majstor za efekte maske kojem je upravo taj film bio dugometražni debi, i Nenad Bekvalac, koji se pojavljuje u tom filmu, ali je i poznavalac žanra, njegov kritičar i popularizator. Moderator razgovora je Dejan Ognjanović, umetnički direktor Slaughter Festivala.

Bioskopski repertoar druge večeri donosi od 22.45 časa kratke filmove Miroslava Lakobrije, čiji radovi predstavljaju deo ambijenta u glavnom festivalskom bioskopu gde su izložene prepoznatljive maske, delovi tela, lutke i druge rekvizite iz domaćih i stranih filmova.

Od 21č biće prikazan film T. T. SINDROM, a na samom početku od 19 sati ide film ZLOČINI BUDUĆNOSTI, reditelja Dejvida Kronenberga. Kako se ljudska vrsta prilagođava sintetičkom okruženju, telo prolazi kroz nove transformacije i mutacije. U pratnji svoje partnerke, poznati umetnik performansa Sol Tenser prikazuje metamorfozu svojih organa. U međuvremenu, misteriozna grupa pokušava da iskoristi Solovu ozloglašenost da rasvetli sledeću fazu ljudske evolucije.

Na prostoru bioskopa AIR MOVIE SCREEN od 21.00 čas ide film , MONA LIZA I KRVAV MESEC, a od 22.30 fim REZ.

WATER MOVIE SCREEN prikazuje od 21 čas film UROKLJIVO OKO, reditelja Isaka Ezbana. Nala, trinestogodišnja devojčica iz grada, putuje s porodicom u kuću svoje bake na selo, kako bi pokušala da pronađe lek za misterioznu bolest svoje mlađe sestre. Ali, uskoro će otkriti da njena baka nije baš tako blaga kao što izgleda. Vrlo dobar primer modernog „folk horora“, s dodirom Giljerma del Tora, odličnom atmosferom i efektima.

Od 23.00 časa kreće novi film Norberta Fafenbihlera, prošlogodišnjeg laureata Nagrade ZLATNA MACOLA: ORGIJA MRTVIH, Nastavlja se luda saga o čoveku pod maskom majmuna koji luta vrtom mučenja i devijantnih užitaka. Drugi deo planirane trilogije, film Orgija prokletih počinje tačno tamo gde je 2551.01 ostavio zapanjenog gledaoca koji žudi za nastavkom, a kao i kod svih sjajnih nastavaka, niste morali da gledate prethodni film da biste bili oduševljeni ovim. Naročito ako volite žestoko nasilje, bolestan seks i crni humor. Radi se o još košmarnijem, šokantnijem filmu kao iz najmračnijih vizija Dejvida Linča.

Muzički deo festivala druge večeri donosi nastupe na FIRST HAMMER STAGE od 20 sati kultnog beogradskog sastava NADIMAČ i od 22.00 časa goste iz Bugarske, grupu FROM THE ASHES.

Na LAST HAMMER STAGE na programu od 21.00 čas nastupa beogradska treš metal grupa STEEL i od 23.00 časa WICKED WAYS, takođe sastav iz Beograda.

Tokom šetnje od bioskopa do bioskopa u kompleksu KOMPLOS ART FACTORY verovatno ćete sresti polaznike prvog izdanja SLAUGHTER COMIC SUMMIT koju organizujemo u saradnji sa Balkanskom smotrom mladih strip autora iz Leskovca.

Slaughter festival od ove godine nudi svim gostima mogućnost korišćenja besplatnog kampa sa brojnim sportskim sadržajem od teniskih terena do bazena i terena za odbojku na pesku. Svakako da atraktivni sadržaj poput grada Koprijan nadomak Doljevca vredi posetiti, kao i poznati doljevački akva park.

Festival je podržan na konkursima Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Doljevac.

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti