Početna » Treće festivalsko veče utabalo čvrst put za finale ‘Nišvila’

Treće festivalsko veče utabalo čvrst put za finale ‘Nišvila’

od strane bukovac

Treće festivalsko veče je svakako obeleženo u znaku nastupa glavnih zvezda večeri, atomskog sastava iz Ujedinjenog Kraljevstva-Asian Dub Foundation. Nadahnutu i mnogobrojnu publiku su tokom dva sata držali u stisku dub-a, improvizacijama na flauti, drum and bass-a i zanimljivom scenskom pojavom. Nakon dva sata publika ih je pozvala na bis, što su oni rado prihvatili, očigledno inspirisani sjajnom atmosferom.

Na glavnoj bini izdvajamo nastupe Motel Kaiju, Bojan Cvetković Quartet, Brekky Boy, kao i Euro Cubans sastava koji su takođe bili jedni od nosioca zvezda večeri.

Takođe, izdvajamo i Jazz Punt Big Band iz Slovenije koji su dirljivim omažom grupi Queen na adekvatan način zatvorili program na glavnoj bini.

Na Open bini su pažnju publike privukli lokalni bendovi Gospodin Pinokio i Duda Buržujka sa Haikuzadanas i Grizete bendom. Pored njih nastupili su i Sonas i Sunday Stories. Bogat program na ovoj bini je opravdao epitet najbolje besplatne bine na festivalu što je postala i svojevrsna tradicija.

banner

Na Welcome i Museum bini izdavajamo nastupe Rusty Strings benda i Tobacco Blues.

Svakako je treće festivalsko veče svojom energijom i sjajnom posetom utabalo čvrst put za finale još jednog izdanja niškog džez festivala.

Foto: Portal Media Press Srbija

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti