Početna » Treći humanitarno-memorijalni koncert ‘Jovanovo Sunce’ u dvorištu Univerziteta

Treći humanitarno-memorijalni koncert ‘Jovanovo Sunce’ u dvorištu Univerziteta

od strane bukovac

Treći humanitarno-memorijalni koncert „Jovanovo Sunce“, u organizaciji udruženja Štek House i benda Hazel, održaće se u nedelju 3. septembra u dvorištu Univerziteta u Nišu (Banovini) sa početkom od 19.30 sati.

Događaj će se organizuje u čast Jovana Veselinovića, mladog niškog muzičara koji je preminuo u februaru 2021. godine.

Ove godine na koncertu će pored grupe Hazel svirati i niški bendovi Righel, Toxirro, vVrano, i Mateja Jezdić.

Ulaznica za ovaj događaj će iznositi minimalno 300 dinara, ali svi koji budu želeli mogu da doniraju novac prema svojim mogućnostima u kutiji na ulazu u dvorištu Univerziteta.

banner

Kao i svake godine sav prikupljeni novac od prodaje ulaznica biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Righel je mladi moderni metal sastav iz Niša formiran krajem 2021. godine. Spajajući elemente raznih žanrova kao sto su pre svega metal pa i drum and bass, orkestral i synth bend stvara unikatan zvuk koji je sklon daljem eksperimentisanju. Na putu da se probije na domaću scenu. Ovo će im biti prvi put da sviraju na većem prostoru kao što je Banovina.

Toxirro je indie-pop bend koji donosi osvežavajući zvuk sa primesama RnB-a, koji je nastao kao plod kreativnosti Tamare Stojanović, talentovane pevačice koja je sama krenula da svira gitaru i napisala nekoliko pesama za Prepad fest u Beogradu 2022, na kojem je imala uspešan nastup. Ubrzo nakon toga, svoju autorsku pesmu “Znam” prijavila je 2022. godine na festival Femixeta, gde je pesma “Znam” postala deo 10. jubilarne kompilacije Femixete. 2023. godine uz podršku kolega muzičara, formiraju bend i posvećuju se aktivnom nastupanju. Ova nova etapa u njihovoj muzičkoj karijeri donosi im priliku da se izraze na sceni i pokažu svoj talenat široj publici.

vVrano je novi bend na sve uzbudljivoj muzičkoj sceni u Nišu, koji je poput muzičkog kaleidoskopa, gde žanrovski diverzitet i njihovo spajanje stvara jedinstvenu paletu zvuka i ritma. Iz vrtloga muzičkih boja i tonova, izranja jugoistočno balkanski novi val koji krasi dinamična i duboko emotivna muzička slika. Do sada su se nekoliko puta predstavili niškoj publici, a uskoro ih očekuju i koncerti grada, kao i debi izdanje.

Mateja Jezdić je muzičar i kantautor iz Niša. Prvi kontakt sa muzikom imao je na ulicama Niša, gde je kao petogodišnjak nastupao svirajući bubanj uz tadašnji “Street band”, a nešto kasnije bio je finalista prve sezone emisije “Ja imam talenat”. Svoj prvi album “Time Station” je samostalno izdao 2021. godine na sve streaming servise, i kao CD. Live nastupi njegovog benda koncipirani su sa idejom da njegov studijski rad prikažu u drugačijem svetlu. Ove godine je otvorio poslednji dan glavnog programa Nišvil Džez festivala.

Sastav Hazel učestvovao je na festivalima poput Exit-a, Nišvila i Gitarijade, a na festivalu Bass Player osvojio je nagradu za najboljeg mladog basistu u Srbiji. Album prvenac pod nazivom Niz paukovu nit objavili su pre pet godina, a njihova numera Kasno je bila je nominovana na festivalu MAC za najbolju alternativnu pop pesmu. Trenutno rade na novom materijalu.

Podsetimo od 2021. godine počeli smo sa organizovanjem humanitarno-memorijalnog koncerta Jovanovo sunce u čast tragično nastradalog mladog niškog bubnjara Jovana Veselinovića. U protekle dve godine kroz manifestaciju je prošlo 45 muzičara, 11 autorskih bendova iz Niša i Srbije, 25 volontera i prikupljeno je 218 000 dinara humanitarne pomoći.Događaj ima nekoliko ciljeva, među kojima su: obogaćivanje kulturne scene grada, promocija neafirmisanih autroskih bendova, stvaranje platforme za umrežavanje muzičara, osnaživanje mladih i promovisanje kvalitetnih vrednosti u društvu i humanosti. Ove godine smo pokrenuli kampanju na sajtu Donacije.rs, koja traje do 31.avgusta, kako bi uključili lokalnu zajednicu da svojim donacijama doprinese realizaciji ovog sad već tradicionalnog koncerta jer je podrška od strane sponzora izostala.

Autor vizuala: Udruženje “Štek House” Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti