Početna » U toku je ‘Ko te juri’ trkački humanitarni izazov

U toku je ‘Ko te juri’ trkački humanitarni izazov

od strane bukovac


KTJ (“Ko te juri”) klub čini grupa sportista koji trče, treniraju, takmiče se i prikupljaju humanitarne kilometre za one kojima je pomoć potrebna. Sve ih veže ljubav prema sportu i želja da nekome pomognu. U januaru ova ekipa prikupila je pola miliona dinara za devojčicu Iris Stanojević i još toliko u maju za dečaka Danila Balaća. Tokom septembra novac sakupljaju za Lenku Anđelković (1162 na 3030). 

U septembarskom ultra izazovu odvažili se i devetoro nišlija: Ljiljana Krasić, Ksenija Smiljković, Sandra Vasić, Mirjana Danković, Stevica Blagojević, Miloš Miljković, Petar Šarković, Dejan Potić i Nenad Živković. Ova mala ekipa velikog srca ima bogatu trkačku karijeru sa puno kilometara iza sebe i mnogobrojnim uspesima.

O tome da u ovom izazovu učestvuju ozbiljni trkači svedoči i činjenica da su sva postolja na nedavno održanoj trci u Niškoj Banji “Suva trail”, koja je ujedno bila i državno prvenstvo u planinskom trčanju, bila popunjena učesnicima KTJ Ultra izazova.
KTJ Ultra Challenge #september je humanitarniizazov u kom učestvuje 175 trkača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Makedonije. Trkači su podeljeni u sedam timova na čelu sa kapitenima Anom Lukić, Jelenom Paunović, Dunjom Spajić, Isidorom Šarčev, Marijom Bubalo, Tamarom Šašić i Marijanom Mijatović.

Timovi su 1. septembra krenuli sa prikupljanjem kilometara, na taj način što treniraju, trče i takmiče se u svojim disciplinama na trkama širom regiona. Najuspešniji je onaj tim koji na kraju meseca istrči najviše kilometara. Te kilometre trkači “prodaju” (npr. 6000 km množimo sa brojem 10 i dobijamo 60.000,00 din), a sav novčani prihod daju za lečenje devojčice Lenke Anđelković. KTJ Challenge traje 30 dana, a cilj je prikupiti novac, pomeriti sopstvene granice i steći nova prijateljstva. 

banner

KTJ pomaže bolesnoj deci

‘Ove godine realizovaćemo ukupno 3 humanitarna trkačka izazova i prikupiti minimum 1,5 miliona dinara za decu kojoj je potrebna pomoć. Ovaj projekat dobio je veliku podršku građana Srbije i regiona koji su za nas čuli putem medija i društvenih mreža i poželeli da se priključe sa donacijama. Nakon što završimo ovaj septembarski čelendž, sledeći će biti u januaru za neko novo dete. Nastojaćemo da sportom i zdravim načinom života budemo primer mladima. Želja nam je da pomognemo deci koliko god je to moguće i da pozovemo što više ljudi da uplate donacije za Lenku, ali i da slede naš primer kada je bavljenje fizičkom aktivnošću u pitanju.

Pored toga, veoma sam srećna što su se trkači upoznali i što su se razvila neka nova prijateljstva, ali i ljubavi” navodi Aleksandra Ranđelović

Pridružite se donacijama kroz “Budi Human”

Lenka Anđelković rođena je 2020. godineDete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je usled komplikacija nastalih pri porođaju ostala bez kiseonika. Ustanovljeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju kao i hipo/hipertonija pojedinih grupa mišića. Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, za kraniosakralne terapije, hipoterapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, za ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, medicinski potrošni materijal, laboratorijske usluge, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj.

Svi su pozvani da se priključe donacijama kroz “Budi Human” SMS poruke ili direktne uplate na račun. Za Lenku Anđelković pošaljite SMS: 1162 na 3030 ili uplate izvršite direktno:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248359-45

Devizni račun: 160-6000001248569-94  

Autor fotografija: KTJ klub

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti