Početna » Predstava ‘Dekameron’ i ‘Duplo dno’ za kraj novembra

Predstava ‘Dekameron’ i ‘Duplo dno’ za kraj novembra

od strane bukovac

Narodno pozorište Niš poslednju nedelju novembra završava sa dva izuzetna pozorišna dela – predstavom ,,Dekameron“ i gostujućom predstavom ,,Duplo dno“.

Predstava “Dekameron” Đovani Bokača, koju je dramatizovao Stevan Koprivica, a režirao Dejan Projkovski, biće izvedena 28. i 29. novembra u 20.00 sati. Ova predstava je koprodukcija Narodnog pozorišta Niš sa JU Kulturnim centrom Bar i Gradskim pozorištem Podgorica.

Smeštena u okrutno vreme 1348. godine, predstava nas vodi u svet socijalne izolacije, gde je preživljavanje jedini imperativ.
U predstavi igraju glumci Miloš Pejović, Sanja Krstović, Omar Bajramspahić, Vanja Jovićević, Dušan Kovačević, Maja Vukojević-Cvetković, Pavle Popović, Una Lučić, Stefan Vuković, Lara Dragović, Evgenija Stanković, Dragana Jovanović i Dragiša Veljković.
Nakon toga, 30. novembra, publika će imati priliku da pogleda gostujuću predstavu teatra iz Prilepa, Severne Makedonije “Duplo Dno” Gorana Stefanovskog, u režiji Nataše Poplavske. U pitanju je teatar „Vojdan Černodrinski“, NUCK „Marko Cepenkov“.

Duplo dno je podrum u glavi. Tu krijemo sve duple planove, koju ženu da oženimo ako naša pogine u saobraćajnoj nesreći, kako da prevedemo štednju knjižicu našeg brata na naše ime ako on iznenada umre, tu su sve skrivene preljube, sve o čemu smo ćutali, šta smo namerno zaboravili, tamo se vidi koga mrzimo, tu krijemo svu neveru u ono u šta se javno zaklinjemo da verujemo i svu veru u ono čega se javno odričemo, tamo su magacine sujete i strasti, naše tame i poraza, tamo smo bez šminke, bez veštačkih vilica, bez midera, mi smo tamo ružni. Užasna stvar koju vidimo u ogledalu kada se pogledamo je duplo dno.

banner

U intrigantnoj priči “Duplo Dno”, predstaviće se izuzetna glumačka ekipa: Marija Spirkoska Ilijeska, Daniela Ivanoska, Dimitar Gorgievski, Igor Trpčeski, Zoran Ivanoski, te Mihajlo Milenkoski u ulozi Nove.

Doživljaj će upotpuniti muzičari: Tome Temelkoski, Metodija Kostoski, Ana Mitoska i Filip Jezdik.

Cena karte za predstavu ,,Dekameron“ je 800 dinara, a za predstavu ,,Duplo dno“ 500 dinara i 300 sa popustom za studente, đake i penzionere. Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta radnim danom od 14.00 do 20.00.

Foto: Studio Media Pro

Ustupljene fotografije: Narodno pozorište Niš

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti