Početna » Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

Evo gde možete da provedete mini odmor ovog februara

od strane bukovac

Jednostavno, udobno i brzo putovanje do samog srca Slovenije

Februar je poznat kao mesec ljubavi, karnevala, ali i praznika u našoj zemlji. Dan državnosti i Sretenje ove godine obuhvataju neradne dane pred sam početak vikenda, tako da je ovo idealna prilika da organizujete mini odmor u nekom od evropskih gradova. Važne stavke pri odabiru prave destinacije za produženi vikend jesu njena blizina, pristupačne cene i mogućnost da obiđete ceo grad u samo četiri dana. Dodatno, trebalo bi da odaberete i idealno prevozno sredstvo, a vožnja automobila može da bude stresna i iscrpljujuća za vozača, pogotovo onda kada u potpunosti želite da se odmorite i „napunite baterije“ tokom produženog vikenda. Zato je putovanje autobusom sjajan izbor, koji nudi niz pogodnosti koje će vaše putničko iskustvo učiniti bezbrižnijim i opuštenijim. Ukoliko još niste sigurni gde biste mogli da otputujete, evo razloga zašto bi ovaj mesec trebalo da posetite Ljubljanu, prestonicu Slovenije.

Foto: Envato

Jedinstvena arhitektura

banner

Čuveni Ljubljanski dvorac, koji pruža neverovatan pogled na grad, svedoči o različitim epohama Ljubljane, od srednjeg veka, pa sve do danas i pruža pravu priliku da dodatno istražite i upoznate slovenačku istoriju. Sa raznovrsnim muzejima, galerijama i brojnim događajima koji se održavaju unutar njegovih zidina, ovaj dvorac predstavlja i kulturni centar grada. Obavezno prošetajte Leopoldovim trgom, koji je okružen zgradama sa baroknim i renesansnim fasadama i popijte kafu na centralnom Prešernovom trgu. Ljubljana je grad koji je poznat i po svojim autentičnim mostovima, kao što je čuveno Tromostovje, koje se nalazi na reci Ljubljanici i Zmajski most, koga karakteriše jedinstvena atrakcija, impozantan kip zmaja, koji predstavlja simbol Ljubljane.

Tradicionalni ukusi i živopisna atmosfera

Najbolji način da upoznate kulturu i duh jednog naroda jeste da posetite gradsku pijacu, zar ne? Upravo zato, na svoju listu obavezno stavite i Pijacu Central, u kojoj ćete moći da istražite raznovrsnu ponudu svežih lokalnih namirnica, voća i povrća.Osim što ćete imati priliku da osetite najbolje slovenačke ukuse, kroz  kranjsku kobasicu i sir Tolminc, doživećete i živopisnu atmosferu lokalnog stanovništva. Jedno veče izdvojite za posetu nekom od lokalnih restorana u Ljubljani, koji nude tradicionalne slovenačke specijalitete , kao što su štruklji sa sirom i potica, slatki rolat sa punjenjem od oraha ili maka.

Opuštena atmosfera za savršen produženi vikend

Ljubljana je miran grad koji vam, u isto vreme, pruža priliku da istražujete, ali i da se opustite tokom svog mini odmora. Šetnje duž reke Ljubljanice, obilazak parka Tivoli i provođenje vremena u lokalnim kafićima, daće vam priliku da “pobegnete” od svakodnevnih obaveza i u potpunosti se posvetite sebi tokom ovog produženog vikenda.

Pristupačne autobuske karte za udoban i bezbedan prevoz direktno iz Srbije

Osim toga što je Ljubljana idealna destinacija za mini odmor zbog svoje arhitekture, bogate kuhinje i opuštene atmosfere, veoma jednostavno možete da isplanirate svoje putovanje do ove evropske prestonice. Uz FlixBus, u samo nekoliko klikova, moguće je da kupite povoljne karte i organizujete vaš prevoz iz Srbije direktno do Ljubljanje. Kupovinom karte dobijate QR kod putem mobilnog telefona ili elektronske pošte, a nakon toga vas samo par sati udobne vožnje deli do glavnog grada Slovenije.

Zahvaljujući dobroj povezanosti FlixBus zelene mreže, uz jedno presedanje, a sa istom kartom, možete da odaberete jednu od stotine destinacija širom Evrope. Čak i ukoliko biste voleli da ove kratke praznike provede i negde dalje, putovanje Flixbusom se svakako isplati, jer imate priliku da odmorite na udobnim sedištima sa više prostora za noge, opustite se u čitanju knjige ili slušanju muzike i zaboravite na svakodnevne brige. Ne morate da brinete ni o bateriji svog mobilnog telefona, jer ćete u zelenim autobusima FlixBusa pronaći i utičnice za punjenje. Sve što je potrebno jeste da isplanirate svoje sledeće putovanje, spakujete kofer i otputujete udobno do odabrane evropske destinacije.

Naslovna fotografija: Flix SE Group

Autor: Portal Media Press Srbija

Slične vesti

mediapress-logo-footer

Copyright – Joombooz 2022

Izbor urednika

Najnovije vesti